Hírek

Az Év Önkénteseit díjazták

2013 december 09. (hétfő) 10:18

A Városháza dísztermében adták át a 2013-as év Önkéntes díjait, köztük egy új kategóriában, az Év Jótevőjét is díjazták. A rendezvényen Schmidt Csaba polgármester köszöntötte az idei díjazottakat, Keresztesi Józsefet, az Adventtől Karácsonyig program szervezőit, a mÉrtékadó Nők Társasága elnökségét, és a Segítő Jóbarátok képviseletét.

Fontos, hogy díjazzuk az önkéntes munkát vállaló személyeket és szervezeteket, hisz az ő tevékenységük példaként állítható a fiatalok és mindannyiunk számára. Ilyenkor, Advent idején nyitottabb szívvel járunk, könnyebben átvesszük a jó példát – fogalmazott ünnepi beszédében Schmidt Csaba polgármester, aki megköszönte az önkéntesek áldozatos munkáját. A polgármesteri köszöntőt követően Smudla Kata, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke idézte fel az elmúlt két év díjazottjait, és arról is mesélt, hogy a díjakat 2011-ben, az Önkéntesség Európai Évében alapították. Az elnök asszonytól azt is megtudtuk: ebben az évben kibővült a díjak sora, így az Év Jótevőjét, azaz olyan személyt vagy szervezetet is jutalmaznak, aki újszerű módon támogat civil szervezeteket, hátrányos helyzetű csoportokat.
Elsőként az Év Önkéntese díjazottját mutatták be Keresztesi József személyében, aki kiemelkedő önkéntes munkát végez a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnökeként. A nívós díjat Bencsik János országgyűlési képviselő adta át. Az Év Önkéntes Programja az oroszlányi Adventtől Karácsonyig program lett, az elismerést Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízottól vette át a szervező Oroszlány Barátainak Köre elnöke. Az alig egy éve alakult, ám annál aktívabb mÉrtékadó Nők Társasága, egy bemutatkozó videóban foglalta össze tevékenységét, amelyet végignézve kétségtelenül kiérdemelték az Év Önkéntes Szervezete díjat, amit Schmidt Csaba polgármestertől vehettek át. Az Év Jótevője elismerést a Segítő Jóbarátok nevében Honosi Mihály és felesége kapta Bereznai Csaba alpolgármestertől, a Názáreti Gyermekekért és azok családjáért végzett munkájuk elismeréseként.

A rendezvényen a Szent Margit iskola diákjai népdalokkal és verssel, a Hajlinger testvérek pedig harmonika előadással léptek fel, majd a gálát állófogadás zárta.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail