Hírek

Gála az adományokért

2013 december 06. (péntek) 08:22

Gálaműsorral köszönték meg az adományokat a „Názáret” Szociális Szolgáltatónál gondozott gyermekek a Vértes Agorájában. Az ünnepségen részt vett Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Schmidt Csaba polgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, valamint Bereznai Csaba és dr. Kancz Csaba alpolgármester is.

Megnyitó beszédében Czunyiné Dr. Bertalan Judit kormánymegbízott hangsúlyozta: azoknak kell megköszönni a segítségét, akik mindennapjait kitölti az adományozás, mellyel sokakat tesznek gazdagabbá. A tényleges érték az adás örömében, a szeretet ajándékában van. Akárhol is éljünk a világban, a rossznak mindig új arca van, a jóság képe azonban állandó, mindig jelen van az ember lelkében. A világ csábításának ellenpólusa a szeretet, melyet megtalálhatunk a mindennapokban, hiszen már megérkezett a földre, nekünk csak vissza kell találnunk hozzá – fogalmazott a kormánymegbízott.

Az adományozás kezdeményezői évekkel ezelőtt találtak egy jó ügyet, időközben sokan melléjük álltak, ma pedig mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy mennyi jó ember van Tatabányán – fogalmazott köszöntőjében Schmidt Csaba polgármester. Mindez megerősíthet bennünket abban, hogy jó úton járunk, az adventi várakozást igazi ünnepként tudjuk megélni. A polgármester beszéde végén hozzátette: bízik abban, hogy ez az összefogás megmarad az ünnep után is városunkban.

Honosi Mihály, az adományozást szervező Segítő Jóbarátok egyike elmondta, a gálával a názáretes gyerekek szeretnék megköszönni az év közben nekik nyújtott segítséget. Az ünnepség a Segítő Jóbarátok, a Ho-Máhr Transz Kft., a „Názáret” Szociális Szolgáltató és a Vállalkozók Országos Szövetsége megyei szervezetének támogatásával valósult meg. Összefogásukkal azoknak a megyénkben élő gyermekeknek segítenek, akiknek nélkülözniük kell sok más egyéb mellett, az igazi családjukat is, és nem csak a karácsonyi ünnepek alatt, hanem akár egész gyermekkorukban.

Az ünnepi beszédeket követően Galambos Lajos fiaival karácsonyi dalokat adott elő trombitán, majd a názáretes gyerekek verseit és hangszeres játékát hallgatták meg a gála részt vevői. Ez után a Talentum Iskola artista és ugróköteles műsorszáma következett, majd az Aprótalpúak tánccsoportja és a Népház Show Formációs Táncegyüttes előadása zárta az estét.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail