Hírek

Figyelemfelhívó gyalogátkelőhelyek

2013 november 15. (péntek) 10:27

Folyamatos a gyalogátkelőhelyek megújulása városunkban. A napokban készült el a Köztársaság útján, a Kodály Zoltán Általános Iskolánál lévő zebra piros jelfestése, a közelmúltban adták át a Réti és Erdész utca kereszteződésében elkészült zebrát, de idén még több hasonló beruházás is megvalósul a városban – mondta el Schmidt Csaba polgármester a Kodály iskolához vezető zebránál tartott sajtótájékoztatón.

A Kodály iskola felé vezető gyalogos átkelőn több száz gyermek halad át naponta, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a zebra jól látható legyen az autósok számára. Az átkelő biztonságosabbá tételét szolgálja, hogy a zebra festésközeit pirosra színezik, ami felhívja az autósok figyelmét a gyalogosforgalomra. A piros csíkozásnak köszönhetően a gyalogátkelők messziről észrevehetőek, így lassításra késztetve az autósokat – hangsúlyozta a polgármester. Schmidt Csaba kiemelte: városunkban idén összesen hat átkelőhelynél történik meg a piros jelfestés, összességében közel 250 négyzetméteren, többek között a Komáromi úton az Árpád Gimnázium mellett, az Összekötő úton a Tesco Áruházzal szemben, illetve a Mártírok útja és az Ifjúmunkás út találkozásánál.

A főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések, mint ez is, nemcsak az adott lakókörzet, hanem az egész város számára is jelentősek – fogalmazott a városvezető, aki a további munkálatokkal kapcsolatban elmondta: amennyiben beválnak, a gyalogos átkelőhelyek felújítása a jövőben is folytatódik Tatabányán, a második ütemben további 24 átkelőhely piros jelfestése is megvalósul majd.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail