Hírek

Mini gála a szegényekért

2013 október 21. (hétfő) 05:41

A szegénység elleni küzdelem világnapja alkalmából Mini Álló Gála keretében szervezett adománygyűjtést a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány az Árpád téren. Az eseményen városunk óvodásai és iskolásai léptek fel, a program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a szegénységre.

Bereznai Csaba alpolgármester több kiló lisztadománnyal érkezett a helyszínre, majd elmondta, a szegénység nem csak azt jelenti, hogy valakinek nincs mit ennie, hanem azt is, ha nincs senkije. Bárki megteheti, hogy az ilyen egyedülálló, idős embereket meglátogatja és elbeszélget velük. A legfontosabb ezért az, hogy a gyermekeket szolidaritásra neveljük, hisz így sokkal jobban fognak figyelni egymásra, az idősekre és az egyedülállókra – tette hozzá az alpolgármester.

A rendezvényre Schmidt Csaba polgármester sem érkezett üres kézzel, több mint száz kilogramm tartós élelmiszert vitt magával, amelyben többek között liszt, rizs és tartós tej is volt. Mecsei Ilonától, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány vezetőjétől megtudtuk, a Családsegítő szolgálat 2001, az Alapítvány pedig 2002 óta gyűjti az adományokat a szegénység elleni küzdelem világnapján. A befolyt tartós élelmiszerekkel és tisztítószerekkel a kríziskamrát töltik fel, majd szétosztják a városban élő rászorulóknak. A gálán a Turul Óvoda növendékei, a Sárberki és a Móra Ferenc Iskola tanulói, valamint a Pintyőke Táncegyüttes lépett fel.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail