Hírek

Jubiláló alapítványt köszöntöttek

2013 október 14. (hétfő) 09:07

Fennállásának húszéves jubileumát ünnepelte a Tatabánya Város Időskorúak Gondozásáért Alapítvány. A jeles alkalomból a Vértes Agorájában rendeztek ünnepséget, melyen fiatalok és idősek adták elő köszöntő műsorukat.

Az eseményen részt vett Schmidt Csaba polgármester, aki beszédében megköszönte az alapítvány húszéves munkáját, kiemelve, hogy Tatabányát az itt élő, most már időskorúak építették fel, akik büszkék lehetnek arra, amit a megyeszékhely eddig elért. Ezért is kell segítenünk mindennapi életüket; fontos, hogy az időskorúakkal való foglalkozás társadalmi feladat legyen, hogy átvegyük azokat a szerepeket, amiket a családok ma már nem tudnak betölteni – tette hozzá a polgármester. Szabó Endrénétől, az Alapítvány elnökétől megtudtuk, a Tatabánya Város Időskorúak Gondozásáért Alapítványt hét magánszemély alapította 1993-ban. Feladatuknak tekintik az időskorúak és az időskorúakat ellátó városi intézmények megsegítését, az egészségnevelést, valamint a generációk közötti szolidaritás elősegítését. Támogatják az időskori aktivitás megőrzését, melynek érdekében kulturális, szabadidős és művészeti tevékenységeket szerveznek. Az elnök asszony kiemelte: az alapítvány minden munkatársa önkéntesen és térítésmentesen végzi munkáját. A kuratóriumi tagok úgy szeretnék ünnepelni az alapítvány születésnapját, hogy most ők adnak ajándékot az időseknek, a civil szervezeteknek és a segítőknek – tette hozzá Szabó Endréné.

Az ünnepségen fellépett a KPVDSZ senior tánccsoportja, a Bárdos László Gimnázium diákjai, a Berek Dalkör, a Humanitás Klub és a Forgórózsa táncegyüttes.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail