Hírek

Bokrétaavató az autóüveggyárban

2013 október 10. (csütörtök) 11:41

Megtartották a AGC Hungary Kft. új, szerkezetkész állapotban lévő, gyártócsarnokának bokrétaavató ünnepségét. Az épülő üzem falai között Schmidt Csaba polgármester kihangsúlyozta: városunk támogató környezetet biztosít az Ipari Parkban működő cégek, köztük az AGC Hungary Kft. számára is, a fejlesztések, bővítések vonatkozásában.

A tatabányai emberek újra bebizonyították, hogy érdemes nálunk befektetni, és az itt élők munkájára építeni – mondta Schmidt Csaba az AGC Hungary Kft. új csarnokának bokrétaavató ünnepségén. A cég fejlesztésével a jelenlegi 12 másodpercről, 8 másodpercre csökken a gyártás ideje, így másfélszeres kapacitásnövekedés várható, amit reményeink szerint ki is tudnak majd használni – fogalmazott a polgármester.Az autógyárak részéről megnövekedett az igény a készre szerelt autóüvegek iránt, ezért vált szükségessé az épületbővítés, mellyel megduplázzuk az AVO gyártócellák számát. Ezután a tatabányai gyárból közvetlenül 13 telephelyre szállítunk AVO-zott terméket. A beruházással éves forgalmunk és személyi állományunk is növekszik, így elmondható, hogy az AGC magyarországi gyára biztos alapokon nyugvó munkahely, amely a fejlesztés végén eléri a hétszáznyolcvanas munkavállalói létszámot” – ismertette Papp Zoltán, gyárigazgató.

Az AGC Glass Hungary Kft. 20 európai márkának szállít, 80 modellhez oldal- és hátsóüveget, valamint napfénytetőt. A cégcsoportnak Európában tíz autóüveget előállító gyára van, ötezer alkalmazottal. A tatabányai üzem a létszámot tekintve a harmadik legnagyobb és az egyetlen zöldmezős beruházás, innen kerül az európai piacra gyártott edzett autóüveg 60-70 százaléka. 2013 januárjában a cég alkalmazottainak száma meghaladta a 630-at, 2012-ben 13,3 millió autóüveget gyártottak, árbevételük 22 milliárd forint volt. Idei tervükben 14,7 millió darab autóüveg legyártása szerepel. Az üzem három és fél milliárd forintos bővítéséhez az AGC Glass Hungary 932 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott európai uniós és magyar forrásból.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail