Hírek

Rendhagyó Kertvárosi Napok

2013 szeptember 16. (hétfő) 09:21

Az eső ellenére is rengetegen voltak kíváncsiak a Kertvárosi Napok programjaira. A rendezvényt Schmidt Csaba polgármester és Magyarné Kocsis Andrea önkormányzati képviselő nyitotta meg.

A Kertvárosi Napok programjai csütörtökön Füzi Sándor, Kertvárosban élő festő kiállításának megnyitójával kezdődtek, majd pénteken a 35 éves Tatabányai Bányász Dalkör fellépésével folytatódtak. Az esemény szombati megnyitóján Schmidt Csaba polgármester a közösségi rendezvények és ünnepek jelentőségét emelte ki. Az, hogy ilyen sokan eljöttek, azt mutatja, hogy a Kertvárosban lakók összetartanak – fogalmazott a polgármester. Beszéde második felében Schmidt Csaba a városrészben tervezett beruházásokról számolt be. A közeljövőben a családi házas övezetekben 500 utcai lámpában cserélik ki a régi izzókat energiatakarékosra, 2014-ben pedig Kertvárosban is megépül egy máltai típusú játszótér – mondta Schmidt Csaba.

A rendezvény megnyitóján Magyarné Kocsis Andrea, a városrész önkormányzati képviselője a kertvárosi fejlesztéseket foglalta össze. Úgy mint, a Szent György úti kereszteződés újjáépítése, az Építők úti csatorna felújítása, illetve a nyílászárócsere és napkollektorok felszerelése az óvodában. A várható beruházások közül a képviselő a Szőlődomb utcai csapadékvíz-elvezető árok felújítását, valamint az Óvoda-köz útburkolatának cseréjét emelte ki. A megnyitó végén Magyarné Kocsis Andrea elmondta, a Kertvárosi Napok keretében rendezték volna meg a negyedik lecsófőző fesztivált, az időjárás azonban sajnos közbeszólt. A szervezőkkel együtt ezért úgy döntöttek, hogy egy sátor alatt két nagy üstben megfőzik az alapanyagot, amit majd a rendezvény részt vevői között osztanak szét. A meglévő, több mint 100 kilogramm paradicsom és paprika összevágásához a képviselő a nézők segítségét kérte.

A lecsókóstolásból befolyt pénzt a tatabányai kóbor és gazdátlan ebek megsegítésére ajánlották fel. A Kertvárosi Napok programjai a megnyitó után a helyi óvodák és iskolák csoportjainak fellépésével folytatódtak, a gyerekeket játszóházzal, arcfestéssel, kung fu bemutatóval és a Zsebsün zenekar koncertjével várták. A napot Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar koncertje, illetve egy tűzzsonglőr produkció zárta, vasárnap pedig Retro Mozimatinéval fejeződtek be a városrész legvonzóbb rendezvényének idei programjai.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail