Hírek

Játszótér a Panoráma Lakóparkban

2013 szeptember 08. (vasárnap) 14:36

Kertváros új játszótérrel gazdagodott, köszönhetően a Panoráma lakóparkban élők kezdeményezésének, melyhez Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő és megannyi vállalkozó csatlakozott. Az összefogás eredményeként a hétvégén hivatalosan is átadták, a több mint egymillió forintból kialakított szabadtéri gyerekbirodalmat.

Schmidt Csaba polgármester megköszönte Tamás-Spankovics Nóra és férje kitartó és önkéntes munkáját, mellyel hozzájárultak a játszótér megépüléséhez, valamint kiemelte a lakópark közösségének példamutató összetartását, ami reményei szerint hosszú évekig kitart. A polgármester bíztatta a lakóközösséget hasonló jó kezdeményezések megvalósítására a jövőben is, és biztosította őket a további fejlesztések támogatásáról is. Schmidt Csaba polgármester százezer forinttal, Pataki Zoltánné, a terület önkormányzati képviselője pedig mászóvárral járult hozzá a gyermekek közösségi szórakozását szolgáló terület kialakításhoz, amelyet az önkormányzattól költségmentesen kapott területen valósítottak meg. A lakók megköszönve a segítséget, egy fotómontázst ajándékoztak a polgármesternek és a képviselőasszonynak.
Tamás Krisztián és Tamás-Spankovics Nóra minden hétvégén szórólapot szórt a környékbeliek postaládájába, és társadalmi munkára hívott valamennyi lakost azért, hogy ezen túl helyben játszhassanak gyermekeik. A területet a lakók rakták rendbe, tarackozták a területet, majd az út felöli részhez nádkerítést húztak fel, és a szponzorok segítségével megvették a bandahintát, a mérleghintát, a rugós nyuszit és homokozót alakítottak ki, összesen 1 millió 180 ezer forintért. A körbekerített játszóteret bárki igénybe veheti,  kapuján egy tábla jelzi a támogatók sorát. A kezdeményezés megtérült, és a hétvégén hivatalosan is birtokba vehették az apróságok a játszóteret, egy családi délután keretében. Volt ugrálóvár, arcfestés, és bohóc is, valamint a zárt parkolóban gyermekfoglalkozásokkal várták a piciket. A lakópark apraja-nagyja jól érezte magát a kifulladásig tartó játékos délutánon.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail