Hírek

Új helyen a Kormányhivatal

2013 augusztus 31. (szombat) 07:12

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott adta át Tatabányán a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal helyi szerveinek 13 500 négyzetméteres új épületét, amely beruházás 2,3 milliárd forintos költségből valósult meg. Az átadó ünnepség Schmidt Csaba polgármester köszöntőjével kezdődött.

A megyeszékhely vezetője kiemelte az összefogás fontosságát, amely Tatabányát mindig előrébb vitte, és ennél a beruházásnál is megmutatkozott. Városunk az elmúlt években helyszíne volt modern iparágak felépítésének, és a közigazgatás fejlődését, változásait figyelembe véve, most egy újabb értékkel gazdagodott Tatabánya és a megye – fogalmazott Schmidt Csaba. Beszéde után a városvezető egy Tatabánya zászlót ajándékozott Czunyiné dr. Bertalan Judit megyei kormánymegbízottnak, kívánva: érezzék magukat minél otthonosabban ebben az új, modern épületben.
A Navracsics Tibor köszöntőjében azt mondta: itt valósult meg az országban az első olyan fejlesztés, amely megmutatja, hogy milyennek képzeljük el a jövő magyar államát, amelynek fenntartására a polgárok nem sajnálják a pénzüket, mert jó színvonalú szolgáltatást kapnak. A miniszter a közigazgatás átszervezése 2010 óta tartó folyamatának állomásait felsorolva köszönetet mondott a közigazgatási szakma minden résztvevőjének azért, hogy az átalakulás határidőre és zökkenőmentesen megtörtént. Czunyiné Bertalan Judit tájékoztatása szerint a házban korábban tíz külön telephelyen dolgozó hivatal kapott helyet, az épületben 535 ember dolgozik. A Tatabánya mértani közepén található épület újra él, és bár az elmúlt időszakban sok kritika érte a beruházást, a végeredmény meggyőző, és aki ide betér, nem csak nyitott terekkel, de nyitott, segítőkész munkatársainkkal találja szembe magát – hallhattuk a kormánymegbízott asszonytól.
 
 
A szalagátvágásnál részt vett: Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Dr. Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott, Baranyai László a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Schmidt Csaba polgármester és dr. Kovács György,   majd lehetőség nyílt az épület felfedezésére, bárki bejárhatta és ismerkedhetett a közigazgatás új helyszínével.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail