Hírek

A Fidesz megszüntetné a kommunális adót

2013 augusztus 27. (kedd) 13:12

A Fidesz Tatabányai Csoportjának irodája előtt Hidas János a szervezet alelnöke és Magyarné Kocsis Andrea, a Fidesz megyeszékhelyi képviselőcsoportjának vezetője bejelentette: a frakció az augusztusi közgyűlésen kezdeményezi a két éve bevezetett kommunális adó 2014. január elsejétől való megszüntetését.

Hidas János elmondta, hogy az adónem bevezetésére kényszerhelyzetben került sor, hiszen a korábbi szocialista kormányzási időszak szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája tönkre tette az országot, így az önkormányzatokat is nehéz helyzetbe sodorta. A Fidesz városi alelnöke emlékeztetett arra, hogy a 2002 és 2010 közötti szocialista kormányzás idején megduplázódott a munkanélküliség, az államadósság, a magyar családokat betemette a devizahitel, és két és félszeresére emelkedtek a rezsiköltségek. Ezek a tények mind hozzájárultak ahhoz, hogy az önkormányzat a helyi emberek segítségét, együttműködését kérje saját lakókörzetük fejlesztéseihez – hangsúlyozta Hidas János, aki aláhúzta: a szocialisták már többször bebizonyították, alkalmatlanok közösség ügyeinek intézésére.   
Magyarné Kocsis Andrea ismertette, hogy két éve bevezetett kommunális adó ezen idő alatt 110 millió forintot jelentett, amelynek minden egyes forintjához az önkormányzat is hozzátette a maga egy forintját. Ennek eredményeként épülhettek, újulhattak meg a lakókörzetekben az utak, a járdák, a játszóterek – tette hozzá. A Fidesz frakcióvezetője kiemelte, a jövő évtől azért kezdeményezik a kommunális adó megszüntetését, mert a gazdasági fellendülésnek köszönhetően a város iparűzési adója megnövekedett, a település gazdálkodását pozitív irányba mozdította el a kormány adósságátvállalása, s ezek a momentumok hozzájárultak Tatabánya egyébként is határozott, ésszerű pénzügyi gazdálkodásának stratégiai megerősítéséhez.  Magyarné Kocsis Andrea rámutatott: a rezsicsökkentések után a kommunális adó megszüntetése is azt jelzi, hogy jó irányba halad az ország, a kormány és az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy könnyebb legyen a tatabányai emberek élete.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail