Hírek

Meghatározó események az Edutuson

2013 július 08. (hétfő) 08:30

Harminckét alap- és tizenkilenc szakképzéses, végzős hallgató vehette át diplomáját az Edutus Főiskolán, ahol az ünnepséget megelőzően együttműködési megállapodást írt alá dr. Jandala Csilla megbízott rektor és Skultéty Tamás a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője. Az eseményen Schmidt Csaba polgármester is részt vett.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., mint a lézertechnológia területének egyik meghatározó szereplője, és az Edutus Főiskola az aláírt megállapodás értelmében, közös kutatásfejlesztésről szóló programot indítanak útjára. A szerződés aláírását követően  a BAY-ATI ki tudja terjeszteni technológiai kutatásait az Edutus Főiskola lézerberendezésein, az oktatási intézmény pedig csatlakozni tud egy hazai és nemzetközi kutatási hálózatba, amely megteremti  a főiskola csatlakozását EU-s projektekhez a 2014-2020-as tervezési időszakban. A megállapodással kapcsolatban Schmidt Csaba úgy fogalmazott: jó döntésnek bizonyul, hogy évekkel ezelőtt elindították azt a folyamatot, aminek köszönhetően műszaki irányba fordították az oktatást a főiskolán.

A szerződés aláírását követően került sor a diplomaosztó ünnepségre, ahol a hagyományos bevonulás után a pulpituson az elnökség tagjai: Szaniszló Gábor a főiskola budapesti tagozatának vezetője, dr. Bartók István prorektor, dr. Jandala Csilla megbízott rektor, Garaj Erika az intézmény oktatási rektorhelyettese, Schmidt Csaba a város polgármestere, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szögi Zoltán, az Edutus Zrt. vezérigazgatója foglalt helyet.

Új időszak következik be az életetekben, a diploma hasznosításának kora, de a tanulást – bár most bizonyára nem így gondolja a legtöbb végzős – sosem lehet abbahagyni – fogalmazott dr. Jandala Csilla megbízott rektor a diákokhoz szólva, majd megköszönte dr. Bartók István rektornak az eddig végzett meghatározó, és több szempontból is kiemelkedő munkáját a főiskola keretein belül és kívül egyaránt.

Az itt megszerzett korszerű tudás – hangzott Schmidt Csaba értékelésében – a város és az ország közös érdeke. Fontos, hogy abba az irányba forduljon a megyeszékhely, amely előrébb viszi és ennek köszönhetően bányavárosi múltját a lehető legjobban kamatoztatva meghatározó iparvárossá váljon, mindehhez viszont elengedhetetlen a műszaki és gazdasági értelmiség kinevelése, melyhez a város, a három pilléren alapuló Tatabánya Hazavár programmal kíván segítséget nyújtani a fiatalok számára – mondta a diákokhoz intézett beszédében Schmidt Csaba.

A jelenlévők az Erkel Ferenc Zeneiskolából érkező előadók brácsa és hegedű játékát meghallgatva, az eskütételt kísérhették figyelemmel. Az oklevelek átvételét követően pedig az intézmény lobogójára is felkerült a végzősöket jelképező szalag.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail