Hírek

Elismerések a kórházi dolgozóknak

2013 július 05. (péntek) 09:24

A  tatabányai Szent Borbála Kórház  vezetősége, orvosok, asszisztensek, egészségügyi dolgozók A Vértes Agorájában ünnepeltek a gyermekágyi láz megfékezésében elévülhetetlen érdemeket szerzett orvos születésének évfordulóján, ahol elismeréseket adtak át a dolgozóknak. Az ünnepségen részt vett Schmidt Csaba polgármester, Dr. Lőke János főigazgató, Dr. Fain András mb. orvosigazgató,  dr. Helmle László a GYEMSZI Nyugat-Közép- Magyarországi régiójának igazgatója és Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott is. 

Semmelweis Ignácra, az „Anyák megmentőjére" emlékezik  hagyományosan nem csak az orvostársadalom, hanem a többi,  egészségügyben tevékenykedő   szakember is ezekben a napokban. Dr. Lőke János  ünnepi megemlékezésével kezdődött az esemény, ahol beszámolt az új kórházi szárny építéséről, amely ugyan most nehézségeket okoz, de komoly fejlődést jelent az intézmény életében. A kórházi főigazgató elmondta: a kórház sok mindenben jobban teljesít az országos átlagnál. Dr. Helmle László a GYEMSZI Nyugat-Közép- Magyarországi régiójának igazgatója hangsúlyozta, milyen fontos segíteni az embereken, a rászorulókon, az elesetteken. Az egészségügyben dolgozók mindennapjai értékteremtő aktivitással telnek, ez adhat nekik erőt a nehéz helyzetekben – mondta.
Ezt követően Schmidt Csaba is köszöntötte a kórház vezetését, az  egészségügyben dolgozókat, az elismerésben részesülőket és kiemelte, hogy mindannyian többet tehetnénk az egészségünkért. Jellemző, hogy nem óvjuk eléggé, ilyenkor van szükség a kórház dolgozóira, akik a jelenleg is zajló építkezéssel egy időben vállalják a nagyobb próbatételt. Hatalmas a feladatuk, ami a közelmúltban még tovább növekedett – tette hozzá a városvezető. Hiába lenne az állami  finanszírozás, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkája nélkül nem működne a rendszer.  Minden kis sikerből  erőt tudnak meríteni a további munkához – hallhattuk a polgármester elismerő szavait.

Dr. Dombi J. Péter főorvos, orvosigazgató-helyettes szemléletes előadásában egy várandós édesanyát szólaltatott meg egy film bejátszáson. Az anyák szempontjából is érdekes és figyelemreméltó Semmelweis Ignác története, felfedezése.  Az ünnepség végén orvosigazgatói, ápolási igazgatói, gazdasági igazgatói,  főigazgatói dicséreteket,  valamint  főorvosi kinevezéseket, előléptetéseket  adott át a kórház vezetése. Főorvosi előléptetést  kilenc orvos kapott, dicséretben majd' hatvanan részesültek.


 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail