Hírek

Épületenergetikai program a városban

2013 június 20. (csütörtök) 09:51

A tatabányai önkormányzat 116 millió forinttal támogatja azt a programot, melynek során a pályázatot benyújtó társasházak és lakásszövetkezeti házak épületenergetikai korszerűsítés megvalósítására vállalkoztak – jelentette be az egyik újvárosi helyszínen Schmidt Csaba.

A polgármester elmondta, hogy a pályázatot benyújtó 19 lakóközösség mindegyike megkaphatja a támogatást, részben kamatmentes kölcsön, részben vissza nem térítendő támogatás formájában. Megtudtuk tőle azt is, hogy a beruházások összköltsége 270 millió forint.
A homlokzati hőszigetelés és zárófödém hő, - és vízszigetelések támogatására kizárólag akkor pályázhattak a közösségek, ha vállalták, hogy a költségosztós vagy a lakásonkénti, egyedi hőmennyiségmérővel történő fűtéskorszerűsítési feladatokat a szigetelésekkel párhuzamosan elvégezik, vagy ha a lakóközösség korábbi beruházásai révén azt már megvalósította.
Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy az elmúlt három év, 1000 lakást érintő fűtéskorszerűsítési adatai alapján elmondható, hogy a mostani beruházások tovább növelik az ott tapasztalt, lakásonkénti 30 százalékos az energetikai megtakarítást.
A Távfűtési Rendszert Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint a 19 épületben a lépcsőházak száma 41, a lakásoké 562, egyéb helyiségek, üzletek száma 22 darab. A kivitelezések pályáztatása elindult, a munkálatok júliusban elkezdődnek, s a tervek szerint még ebben az évben megvalósulhatnak.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail