Hírek

Bővítettek a Grundfosnál

2013 június 06. (csütörtök) 18:22

Az ipari parkban a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.-nél átadták a SaVer motorokat gyártó termelősort. Ezzel bővült a gyártókapacitás és új munkahelyeket teremtettek. A SaVer gyártósora előtt a nemzetiszínű szalagot Lars Aagaard a cég alelnöke és Schmidt Csaba polgármester vágta át.

– Az egyik legkiemelkedőbb projekt a cég életében a SaVer, új fejezetet nyitunk ezzel – mondta köszöntőjében Török László, a Grundfos Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az összköltségvetés megközelíti a 3,8 milliárd forintot, ebből mintegy 760 millió forint az európai uniós támogatás. Már az idei évben ötven új dolgozónak teremtenek munkahelyet. A Grundfos egyébként Tatabányán az elmúlt évek során olyan gyártókapacitásokat épített ki, amelyekkel a cégcsoport valamennyi villanymotorjának előállítására képes.
Lars Aagaard, a Grundfos alelnöke beszédében azt emelte ki, hogy a cégcsoportnak egyre fontosabb Magyarország. Nemcsak amiatt, hogy már négy gyár van itt, hanem a kiváló termékek okán is. Tavaly sok energiahatékony terméket vezettek be, amelyek mind megfelelnek az uniós előírásoknak. Folyamatos a „harc” a magas szén-dioxid kibocsátás ellen, de szerencsére jók és hatékonyak a „fegyverek.” Az alelnök megköszönte a projekt minden résztvevőjének a megfeszített, magas színvonalú munkát, és a magyar államnak a segítséget.
Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, a városnak és az országnak egyaránt fontos, hogy olyan partnerei legyenek, mint a Grundfos. Az ilyen cégek, ha folyamatosan bővítenek, hozzásegítik hazánkat, hogy Európa termelési központjává váljék.  – A Grundfos Tatabányán és Székesfehérváron gyártott szivattyúi és villanymotorjai a legjobbak a világon – folytatta egy szubjektív megjegyzéssel a polgármester. – Természetes, hogy ehhez támogatást biztosítottunk, és ez szándékaink szerint a jövőben is így lesz. Ráadásul a kormány a 2014/2020 közötti időszakban az eddiginél jóval többet fordít az uniós forrásokból a gazdaság fejlesztésére. Megnyugtató hátteret jelenthet a fejlődéshez a Tatabánya Hazavár Program és a Kóta József Gyakornoki Program, hogy a nagy cégeknek folyamatosan legyen szakember-utánpótlása.
Farkas Gábor gyárigazgató hangsúlyozta, hogy az új technológia további vezető piaci szerepet hoz a Grundfosnak; trendet, követendő példát állítanak fel a nemzetközi piacon. Emberek állnak a sikerek mögött, olyan magyar projektcsapat, amely eddig minden akadályt sikerrel vett.  – A felelősségünk a továbbiakban a bizonyítás, mennyiségben és minőségben egyaránt – folytatta a gyárigazgató. – Magasra tettük a lécet, de tudom, hogy átugrunk rajta.
Az ünnepségen megtudtuk, hogy az idei évben várhatóan 60 000 SaVer motort gyártanak, három év múlva pedig el szeretnék érni a 100 000 darabot – három műszakban, száz szakember közreműködésével. A nagyságrendet érzékeltetve hozzátette, egy motor ára a piacon 30 000 – 40 000 forint körül mozog.

Forrás 24 Óra

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail