Hírek

Milliárdos fejlesztés Kertvárosban

2013 június 04. (kedd) 06:14

Sikeres második fordulós pályázat után 1,2 milliárd forintos állami támogatást kapott Tatabánya a „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” elnevezésű projektre - jelentette be a Városházán Schmidt Csaba. A polgármester elmondta azt is, hogy az önkormányzat két éves programot dolgozott ki a projekt megvalósítására.

A polgármester ismertette, hogy ennek során megtörténik a Kertvárosi lakótelep 22 társasházának rekonstrukciója, amely 450 lakást érint. Magába foglalja az épületek tető-, homlokzat-, födémfelújítását, hő- és vízszigetelését, a homlokzati nyílászárók cseréjét, a lépcsőházi bejáratok felújítását, akadálymentesítését, valamint a fűtésrendszer részbeni felújítását is, ami komoly rezsi megtakarítást jelent a lakóknak.
 
– A két éves program egyik kiemelkedő eleme egy máltai típusú játszótér megvalósítása a patika mögötti szabad területen – közölte Schmidt Csaba, aki megjegyezte: a tatabányaiaknak nem kell bemutatni a máltai játszóteret, hiszen a Bánhidai lakótelepen évek óta használják a szabványoknak megfelelő kültéri játékokat, illetve a "faházban" az igényes beltéri játékokat.
 
A város vezetője szólt arról is, hogy a patika épületében felújítják az önkormányzati tulajdonú helyiséget, itt lesz majd az Egyesített Szociális Intézmények Családsegítő Szolgálatának kertvárosi irodája, amellyel lehetővé válik, hogy a korábban nehezen elérhető szolgáltatásokat helyben vegyék igénybe a rászorulók.
 
A projekt részeként autóbusz megállót építenek a Panoráma-domb felőli oldalon, valamint fejlesztik, korszerűsítik a Petőfi Sándor utca közvilágítását. A rehabilitáció részeként megtörténik a Lila Óvoda homlokzati nyílászáróinak cseréje, az épület hőszigetelése és akadálymentesítése is.
 
A „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” a tervek szerint jövő év első hónapjaiban kezdődhet el – tette hozzá Schmidt Csaba.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail