Hírek

Kisiskolások vetélkedtek

2013 május 16. (csütörtök) 07:52

Az Ipari Skanzenben tartották a „Jó szerencsét!” Vetélkedő döntőjét, melyet tizenegyedik alkalommal rendeztek meg a József Attila Általános Iskola pedagógusainak kezdeményezésére. A százhét gyermeket a helytörténeti tudáspróba előtt Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, ahol a bányászhagyományok ismeretének fontosságára is kitért.

A Bányász Himnusz eléneklése után a városvezető a döntőbe jutott gyerekekhez, és az őket kísérő felnőttekhez szólt, a bányászat városunkat érintő hatásáról, amelyben kiemelte: nem szabad elfelejtenünk, hogy a bányászat tette várossá, később pedig megyeszékhellyé Tatabányát. Schmidt Csaba elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a mai fiatalság is ismerje városunk történelmét és tiszteljék múltunkat. Miután „Jó szerencsét! kívánt a polgármester mindenkinek, meghallgatták  Baranyák Tamás kisiskolás bányászhagyományokról szóló saját versét, amellyel a legjobbnak bizonyult társaival szemben.

Horváth Istvánnétól, aki a verseny egyik főszervezője, megtudtuk: az általános iskola második-harmadik- és negyedik osztályos tanulóinak egy 13+1 feladatot tartalmazó totót kellett kitölteniük. A legkisebbek közül két „Jókais” diák végzett az első helyen: Szegedi Nóra és Konrád Ádám. A harmadikosok között Locker Bianka bizonyult a legfelkészültebbnek a Széchenyi iskolából, ahonnan a negyedikesek legjobbja is érkezett: Baranyai Nadin.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail