Hírek

Posztumusz „Tatabánya Sportjáért” díj Kanyó Antalnak

2013 május 08. (szerda) 18:21

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése posztumusz „Tatabánya Sportjáért” díjat adományozott az év elején elhunyt, városi Ezüst Turul díjjal is kitüntetett egykori kézilabdázó, edző Kanyó Antalnak. A díjat Schmidt Csaba polgármester a nagyra becsült sportember feleségének adta át, a Grundfos Tatabánya - MKB Veszprém elleni kézilabda mérkőzés előtt, a Földi Imre Sportcsarnokban.

Schmidt Csaba polgármester szerint a sajnálatosan korán elhunyt sportember, többszörös junior, ifjúsági és felnőtt válogatott kézilabdázóként, majd a tatabányai férfi kézilabdacsapat edzőjeként, több évtizedes munkásságával sokat tett azért, hogy a város kézilabdacsapatának nemzetközi és hazai elismertsége töretlen maradjon.

Kanyó Antal 1978-tól 1990 júniusáig több mint kétszáz NB I-es mérkőzésen szerepelt Tatabányai Bányász Sport Club kézilabdacsapatában, háromszor volt a bajnokcsapat tagja, egyszer kupagyőztes, és az Európa kupában 1979-ben (KEK), 1984-ben (IHF) harmadik helyezett. Élete során többször nyilatkozott arról, hogy legnagyobb élményei, közé tartozott, amikor 1979-ben Dortmundban 12 ezer néző előtt KEK mérkőzésen játszott a Tatabánya a Gummersbach ellen.

Kanyó Antal a svájci bajnokságban eltöltött esztendők után a tatabányai felnőtt csapatnál, majd az utánpótlás korosztálynál, az utóbbi években a tatai kézilabdacsapatnál edzősködött.  A díjazott 52 évesen, idén januárban hunyt el.

 

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail