Hírek

Sportpálya a Máltai játszótér mellett

2013 május 07. (kedd) 13:37

Új, többfunkciós rekortán borítású sportpálya épül a „Grundoljunk sportosan Tatabányán” elnevezésű projekt keretében a Bánhidai lakótelepen lévő Máltai játszótéren – jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba polgármester és Turza Károly, a városrész önkormányzati képviselője.

A polgármester elmondta, hogy a város költségvetéséből 17,2 millió forintot fordítanak a beruházásra.  A pálya 12x24 méter méretben készül el, műanyag borítást kap, és így alkalmas lesz futballra, kosárlabdára, röplabdára, kézilabdára és teniszre is. Schmidt Csaba megjegyezte, hogy ez a fejlesztés jól illeszkedik az Egészséges Tatabányáért Program idei, Mozgás Éves sportos rendezvényeihez. Szólt arról is, hogy a nyári időszakban 300-400 gyermek is igénybe veszi a bánhidai Máltai játszótér szolgáltatásait, amelyek e projekt megvalósításával tovább bővülnek. A polgármester ismertette azt is, hogy Kertvárosban, a szociális városrehabillitációs program részeként újabb Máltai játszótér épül, s ezzel Tatabánya kitüntetett helyet foglal el a máltai játszóterekkel rendelkező települések sorában. Jelenleg tizenhat ilyen játszótér működik az országban.
Turza Károly önkormányzati képviselő elmondta, hogy a sportpálya megvalósításával az itt élő családok gyermekeinek, de mindazoknak, akik idelátogatnak, újabb lehetőségük lesz a szabadidő hasznos eltöltésére. Úgy vélte, hogy a létesítmény alkalmat nyújt arra is, hogy szervezett formában, különböző sportágakban, játékos formában mérjék össze képességeiket a környező iskolák diákjai is. Az önkormányzati képviselő szerint a sportpályához kapcsolódó események tovább erősíthetik a Bánhidai lakótelep közösségi életét.
A projektet az önkormányzat által lebonyolított közbeszerzési eljárás után a GEOTECH Kft. valósítja meg, a sportpálya a tervek szerint június közepére készül el.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail