Hírek

23 százalékkal kevesebb

2013 április 30. (kedd) 10:14

Tatabányán idén július 1-től 23 százalékkal csökken a hulladékszállítás díja, és ezzel újabb jelentős megtakarítást érhetnek el városunk családjai a rezsiköltségekben – jelentette be Schmidt Csaba polgármester. Emlékeztetett arra is, hogy január 1-jétől 10 százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő díja, és az eddigi intézkedések folytatásaként további rezsicsökkentésre lehet számítani.

Kitért arra is, hogy Tatabányán a díjcsökkentés mértéke azért alakult így, mert ennek mértékét a tavaly áprilisi hulladékszállítási díj árához igazították. A rezsicsökkentés nem a kormány vagy Fidesz, hanem a magyar családok ügye – hangsúlyozta polgármester, aki elmondta: az emberek Tatabányán is párthovatartozástól függetlenül támogatják a rezsicsökkentést, hiszen az elmúlt hetekben már több mint 10 ezren írták alá a városban az erre vonatkozó kérdőívet.

Szólt arról is, hogy egyes szolgáltatók és a szocialista politikusok részéről folyamatos belföldi és külföldi támadás érte a rezsicsökkentést, de az emberek határozott véleménynyilvánítása bebizonyította, hogy helyes intézkedést hozott a kormány. Ezt már a családok a gyakorlatban is megtapasztalhatták, hiszen csökkentek a szolgáltatók számláin a kifizetendő összegek.

Schmidt Csaba felidézte, hogy 2002 és 2010 között a gáz ára a háromszorosára nőtt, az áram ára pedig megduplázódott.  Így az energetikai cégek éveken át tízmilliárdokat kerestek a magyar embereken. Körülbelül ezermilliárd forint haszonra tettek szert privatizálásuk óta – mutatott rá a politikus. Kiemelte: a kormány ennek az időszaknak vetett véget azzal, hogy csökkentette a családok rezsijét.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail