Hírek

Százmilliós óvodai fejlesztések

2013 április 25. (csütörtök) 09:36

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata sikeresen pályázott Óvodafejlesztés Tatabányán 2012 című projektjével a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében meghirdetett felhívásra. A támogatás célja, hogy a résztvevő óvodák optimális személyi és tárgyi feltételeket tudjanak biztosítani a kisgyermekek számára személyiségük kibontakoztatásához.

Idén február 1-jén indult el az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló tatabányai projekt. A mintegy másfél éves fejlesztés 100 százalékos támogatási értéke meghaladja a 98 millió forintot – jelentette be Schmidt Csaba polgármester a dózsakerti Arany János Óvodában tartott sajtótájékozatón. A polgármester továbbá azt is elmondta: a projekt tényleges kedvezményezettje a város által fenntartott 17 óvodában, gondos nevelésben részesülő több mint 2 200 gyermek, és természetesen a felelősségteljes hivatásukat végző óvodapedagógusok.

A fejlesztésben érintett intézmény gyermekeitől, egy saját maguk által készített rajzos könyvet kapott ajándékba a városvezető, ezzel is kifejezve köszönetüket.

A fejlesztés keretében az óvodák – újszerű szempontrendszer alapján – elkészítik saját stratégiájukat. Ennek segítésére mintegy 70 tatabányai óvodapedagógus több alkalommal olyan oktatásokon - harminc, illetve hatvanórás képzések, tréningek keretében - vesz részt, amelyeken a pályázatírástól, a környezettudatos nevelésen át a gyermek- és ifjúságvédelemig terjedő tematikákban szerezhetnek új ismereteket. A részvevő intézmények számára 34 különböző, támogatott szülői szakmai fórum, családi nap, gyermekvédelmi hálózat megrendezése, létrehozása segíti majd a nevelési programokban meghatározott célkitűzések megvalósítását.

A pályázati támogatásból óvodaudvar fejlesztésekre, bútorok, berendezések, eszközök, irodaszerek beszerzésére is lehetőség nyílik közel 29 millió forintos értékben.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail