Hírek

Elkezdődtek az idei útfelújítások

2013 április 23. (kedd) 08:40

Tatabányán az idén 10 útszakaszon, közel 15 ezer négyzetméteren, mintegy 2100 folyóméter hosszan újítják fel közutak burkolatát, s ezzel egyidejűleg megtörténik a közműszerelvények szintbe helyezése is – jelentette be a Tatai úti helyszínen Schmidt Csaba. A polgármester elmondta, hogy a beruházások teljes költsége megközelíti a 219 millió forintot.

Schmidt Csaba hangsúlyozta: a főbb közlekedési csomópontokat is érintő fejlesztések, nemcsak a város, hanem az adott lakókörzetek számára is jelentősek. Szólt arról is, hogy az elmúlt évek során tervszerű útfelújítási program zajlott Tatabányán, s ehhez illeszkedik a mostani projekt is, melyet pályázati forrás nélkül önerőből valósít meg a város.

A Tatai úti helyszínről megtudtuk, hogy nagy felületen szükséges az út teljes pályaszerkezetének cseréje a városközpont felé haladó oldalon. A csatorna fedlapokat is szintbe emelik, illetve kicserélik a víznyelőrácsokat is. Az itteni beruházás 1125 négyzetméteren történik, költsége 17 millió forint.  A polgármester a hasonló nagyságrendű útfelújítások közé sorolta a kertvárosi Szent György utca és Hadsereg út csomópont burkolatkorszerűsítését, amelynek során a tavaly már megvalósított egyik forgalmi sáv mellett, az idén 19 millió forintos költséggel a másikat is felújítják.  A legnagyobb, közel 66 millió forintos beruházás az Erdész utca burkolatkorszerűsítése lesz az Által-ér hídjától a Réti úti csomópontig. Ugyancsak jelentősnek ígérkezik Bánhidán a Kossuth Lajos utca korszerűsítése a templomtól a Bajcsy Zsilinszky utcáig (25 millió), valamint az alsógallai Aradi utca burkolat felújítása (20 millió), de idetartozik az Esztergomi utca 13-15. számok előtti parkolók és a hozzájuk kapcsolódó út és járdaszakaszok korszerűsítése (28 millió).

A további útfelújítások és költségeik: Sárbereki lakótelep 213-222. számok előtti kiszolgáló út (12 millió), a Centrum mögötti szervizút a Vértes Agorájától a Magyar Telecom Zrt. irodaépülete előtti csomópontig (17 millió), a Köztársaság útja 49-53. számok előtti kiszolgáló út (14 millió), Gödöri dűlő fennmaradó szakasza (2 millió).

A most elkezdődött útfelújítási munkálatok a tervek és az előzetes ütemezés szerint szeptemberben fejeződnek be a megyeszékhelyen, a kivitelező az FTK Építő Kft.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail