Hírek

Rekord a teljesítménytúrán

2013 április 21. (vasárnap) 19:36

Az idei évben közel hétezren, pontosan 6733-an vágták neki a harminckettedik Gerecse 50 Dechatlon teljesítménytúráinak. A mostani esemény első nagyrendezvénye volt az Egészséges Tatabányáért Programnak (ETP). A résztvevők 10,20 és 50 kilométeres távok között választhattak. Az 50 kilométeres csúcstávra 2552-en neveztek be, ennek szintideje 12 óra volt.

 

A szervezők információi szerint a túrázok egyharmada tatabányai volt, de az ország minden tájáról, sőt Ausztriából, Szlovákiából is érkeztek vállalkozó kedvű természetjárók. A túrázás mellett sok kísérő program kínált sportolási lehetőséget a Jubileum Parkban. A legkisebbek "Törp túrán" vehettek részt, de volt gyermeklabdarúgó torna, nordic walking, Föld napi kerékpáros bemutató, de számtalan más ügyességi játék is várta a látogatókat. A gyermekfocistáknak Harsányi Gergely tatabányai válogatott, olimpiai 4. helyezett kézilabdázó adta át az érmeket.

Schmidt Csaba polgármester is túracipőt húzott, így összegezte a napot: talán az  idei volt a legjobban összehangolt rendezvény, sikerült előrelépni a szervezésben, hiszen több országos szervezet, szponzor, helyi egyesület összefogása kellett ahhoz, hogy sikeres legyen ez a program. Megtudtuk tőle, hogy idén a 20 km-es túra teljesítésére vállalkozott, amit Turza Károly önkormányzati képviselővel együtt 4 óra tizenegy perc alatt teljesített.

Nyolcan, köztük hárman Tatabányáról, Holczacker József, Vadócz Péter és Wiszt Ferenc mindegyik 50 kilométeres túrát teljesítette. Ők az önkormányzat elismerő oklevelét vehették át Schmidt Csaba polgármestertől.

A Gerecse 50 Dechatlon teljesítménytúra szervezői-rendezői: Tatabánya Megyei Jogú Város, Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, Tatabánya Pont Rendezvényszervező Iroda, Vértes Volán Természetjáró Szakosztálya,Vulkán Tömegsport Egyesület,KEM-SZÖSZ Természetbarát Szövetség, Tatabánya Városi Diáksport Szövetség, Tricepsz Kerékpáros és Triatlon Klub, Tatabányai Cement Természetjáró Egyesület, Gerecse Petanque Klub

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail