Hírek

Diákok a szőnyegen

2013 április 20. (szombat) 18:53

A Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a szabadfogásban a  Birkózó Diákolimpia Országos döntőjét a Földi Imre Városi Sportcsarnokban. A különböző korcsoportokban és súlycsoportokban a Tatabányai SC  versenyzői, Katona Géza vezetőedző és Turák Pál edző tanítványai  is szőnyegre léptek. A két-diák és serdülő  korcsoportban összesen közel 400 ifjú birkózó méri össze tudását.

 

A versenyt megtekintette Hegedűs Csaba olimpiai bajnok birkózó,  a Magyar Birkózó Szövetség elnöke és Gáspár Tamás szakmai igazgató. Az ünnepélyes megnyitón Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében többek között elmondta, hogy Tatabánya nagy örömmel adott helyet a diákolimpiának, és megtiszteltetés, hogy a korábban a "Birkózás Városa" címet elnyert megyeszékhely ismét rangos versenynek adhat otthont. Úgy vélte, hogy az utánpótlás-nevelés lehet a biztosítéka a későbbi nemzetközi sikereknek. Hozzátette azt is, hogy Ez a korosztály is szeretne sikereket elérni, mint ahogy azt a  nagy elődök már  megtették.Most kell tenni a jövő sikereiért, hogy a  birkózás újabb kihívás előtt áll, hiszen az olimpián való szereplése a tét. A magyar országgyűlés egyhangúlag  kiállt a sportág mellett - jelentette ki Schmidt Csaba.
Hegedűs Csaba elnök emléklapokat adott át a birkózásban sikereket elért versenyzőknek, támogatóknak. Így elismerésben részesült Sámuel Botond, a TSC  elnöke, korábbi Európa-bajnoki  helyezett birkózó, Turák Pál birkózó  és Péntek Szilveszter az SCS Stahlschmidt Cable Systems Kft. ügyvezető igazgatója.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail