Hírek

Körzeti megbízotti iroda Felsőgallán

2013 április 18. (csütörtök) 09:22

Megnyílt a városi rendőrkapitányság körzeti megbízotti irodája a felsőgallai Szolgáltatóházban – jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba polgármester, Turainé John Katalin önkormányzati képviselő és dr. Forrai Zsolt városi rendőrkapitány társaságában. Az ünnepségen jelen volt Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság elöljárója, Dr. Reinhoffer Csaba r. ezredes megbízott megyei főkapitány.

Az átadáson Schmidt Csaba elmondta, hogy az iroda megnyitása újabb jelentős előrelépés a tatabányai közbiztonság területén. A polgármester hangsúlyozta, hogy a város a rendőrséggel közösen alakította ki a helységet, ami ismét bizonyítja az önkormányzat és rendőrség közötti együttműködés fontosságát. – Az állandó rendőri jelenlét nem csak a rendet biztosítja, hanem a felsőgallai emberek biztonságérzetét is növeli – fogalmazott Schmidt Csaba. A polgármester ismertette, hogy 2010-tól megszűnt a negyvenfős rendőrségi állományhiány, ennek köszönhetően ismét vannak gyalogos járőrök a városban. Megtudtuk tőle azt is, hogy a Kertvárosi lakótelepen a közelmúltban öt új kamerával bővült a tavalyi évben a Fő téri projekt részeként kiépült a térfigyelő kamerarendszer, amit a közterület-felügyelet és a rendőrség 24 órás közös szolgálatban felügyel.

Dr. Forrai Zsolt rendőr alezredes, városi rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy a cél a rendőrség, a rendőrök közelebbé, elérhetőbbé tétele volt a felsőgallaiak számára. Ezért a város ezen részén szolgálatot teljesítő, a területet jól ismerő kollégákat jelölték ki erre a feladatra, akik szolgálatukat a most megnyíló körzeti megbízotti csoportirodában fogják ellátni. Valamennyien rendelkeznek szolgálati mobiltelefonnal, ami napi 24 órás elérhetőséget biztosít. Kérte a lakosságot, hogy bizalommal forduljanak hozzájuk, illetve közöljenek minden, a rendőrség munkáját segítő információt. Egyben köszönetet mondott az önkormányzatnak a támogatásért.

Turainé John Katalin a körzet önkormányzati képviselője úgy vélte, hogy a körzeti megbízotti iroda megnyitásával tovább javul Felsőgalla közbiztonsági helyzete. A rendszeres rendőri jelenlét régi óhaja volt az itt élő embereknek – mutatott rá Turainé John Katalin, aki arra kérte a felsőgallaiakat, hogy támogassák a rendőrség munkáját.

A beruházás értéke 2.6 millió forint volt, amit a város a költségvetésből biztosított. A felújított létesítmény irodahelyiségből, váróhelyiségből, étkezőből, valamint egy öltözőből áll. A működéshez szükséges berendezési tárgyakról a polgármesteri hivatal és a rendőrség gondoskodott.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail