Hírek

Diákbiológusok a Bárdosban

2013 április 12. (péntek) 18:24

Nagy volt a nyüzsgés a Bárdos László Gimnáziumban, ahol tizenkettedik alkalommal rendezték meg a több mint húsz éves múltra visszatekintő Diákbiológus és Környezetvédő Napokat. Az iskola egész területét birtokba vették az érdeklődők, ahova több neves előadó mellett Schmidt Csaba polgármester is ellátogatott és köszöntötte a résztvevőket.

A rendezvény megnyitóján Schmidt Csaba elsősorban az időjárásban észlelhető változásokra hívta fel a diákok figyelmét, amely az ipari tevékenységek megnövekedésével köthető össze. A polgármester kiemelte a természet megismerésének fontosságát, amelyben ez a program is nagy segítséget nyújt a diákok számára. A biológia és a környezetvédelem egy olyan területe az életnek, amely folyamatos kihívásokkal jár – fogalmazott Schmidt Csaba, majd hozzátette: a rendezvény szerteágazó programjai betekintést engednek a biológia tudományába és segítséget nyújthatnak, azoknak a diákoknak is, akik még nem tudják, milyen területen induljanak tovább.
Pleier Tamás önkormányzati képviselő, a gimnázium igazgatója miután megköszönte a verseny életre hívóinak és gondozóinak munkáját, elmondta ezzel az 1989 óta kétévente  megrendezett programmal amellett, hogy kihívást teremtenek, programokat is kínálnak határon innen és túlról érkező vendégeiknek két napon keresztül. A Föld Napjához kapcsolódó rendezvény nyitó előadását Dr. Sík András, a Junior Prima Díj Magyar Tudományos Kategória 2011. évi díjazottja tartotta, amelyben arról beszélt, miért is kutatja az ember a vörös bolygót. A XII. Diákbiológus és Környezetvédő Napokon a tanulók több érdekes előadáson is részt vehettek, de a hagyományos reformbüfé, könyv- és szobanövényvásár is helyet kapott az intézmény épületében.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail