Hírek

Bővült a térfigyelő kamerarendszer

2013 április 10. (szerda) 09:07

Öt új kamerával bővült a térfigyelő-rendszer Tatabánya-Kertvárosban, a beruházás 11,5 millió forint volt - jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba polgármester és Pataki Zoltánné a körzet önkormányzati képviselője. Az új kamerákat a Verebély László utca 4. és 28. számú épületen, a Szent György utca 34., 53., valamint a Dr. Vitális István u. 35. számú épületek mellett található közvilágítási oszlopra szerelték fel. 

 

Megtudtuk, hogy a működéséhez szükséges elektronikai rendszer telepítése is megtörtént. Az új kertvárosi térfigyelő kamerákat és a Szent György út 41. szám alatti orvosi rendelőnél már meglévő analóg kamerákat is integrálták a Megyei Rendőr-főkapitányságról üzemeltethető térfigyelő rendszerbe – ismertette a polgármester.

Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy a lakosság nyugalmát, a közvagyon megóvását felelősséggel kezelő önkormányzatok, így a tatabányai is, egyebek mellett korszerű térfigyelő rendszerek üzembe állításával segítik elő a helyi közbiztonság javítását, valamint így is segítik a Közterület-felügyelet tevékenységét és a rendőrség bűnüldöző munkáját.

Pataki Zoltánné a körzet önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az intézkedés a kertvárosi lakosok érdekeit szolgálja, hiszen a térfigyelő-rendszer működtetésének célja a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása, a rendszer által lefedett területen található vagyon megóvása,

Mint ismeretes, a kertvárosi térfigyelő-rendszer kiépítését időben megelőzte egy, a belvárosi részen történő térfigyelő-rendszer telepítése, mely egy funkcióbővítő városrehabilitációs pályázat keretében valósult meg. Ezért a mostani rendszer központi egységei – úgymint videó szerver, tárolóegységek, videó kliens PC-k, monitorfal már a belvárosi rendszer kialakítása során kiépítették. Az üzemeltetésre az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött a megyei és a városi rendőrséggel és támogatja a Közterület-felügyelet ilyen irányú munkáját is. Érdemes megjegyezni, hogy 2012. február 15. óta a megyeszékhely centrumában már működő kameráknak köszönhetően sok esetben sikerült bűncselekményeket megelőzni, elkövetőket beazonosítani, továbbá szabálysértési eljárásokat indítani. A rendszer kimutathatóan segíti a prevenciós, a felderítő munkát, illetve a közlekedők szabálykövető magatartását.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail