Hírek

Húszéves az ASG

2013 április 07. (vasárnap) 10:05

Régi és mostani dolgozók, valamint feleségek és férjek, gyerekek és unokák érkeztek az ASG Gépgyártó Kft. telephelyére, hogy együtt ünnepeljék a cég megalapításának 20. évfordulóját. Sólyom Ferenc, az akkori és egyben mai ügyvezető igazgató köszöntötte a több száz egykori és mostani kollégát.

Az ünnepségen Schmidt Csaba polgármester azt emelte ki, hogy annak idején, ahogyan ma is, a piacok megtalálása volt a legnehezebb feladat. Ezt sikerrel megoldották, méghozzá azt szem előtt tartva, hogy több vevőt is kerestek a biztonság érdekében. Mindig volt itt magas szintű szaktudás, ami a folyamatos előrelépés szándékával párosult. Sok erővel és kitartással így lesz ez a jövőben is - fogalmazott a polgármester. Csiszár István, a Tatabányai Bányász Hagyományokért Alapítvány kuratóriumának elnöke emlékezett az előd cégre, a Központ Műhelyre, amely jövőre lenne 50 éves. Elmondta, volt olyan időszak is, amikor 1800-an dolgoztak itt, egyebek között az üzemzavarok elhárításáért, a bányászok biztonságáért tettek sokat a dolgozók. A kilencvenes évek elején aztán az önállósodás, a piacra lépés mellett döntöttek.
Bencsik János volt a polgármester 1993-ban, ma Tatabánya országgyűlési képviselője. Köszöntötte az elhozott gyermekeket és unokákat is. Hangsúlyozta, hogy a családokban az áldozatvállalás, a törődés sokszorosan megtérül, csakúgy, mint ahogyan az ASG Kft.-nél is az egymásra figyelés hozhatta meg az összetartó, stabil csapat kialakítását. A jó közösség tagjainak jó egészséget és jó szerencsét kívánt a következő nehéz időszakra is.
Az a hetvennyolc dolgozó, aki a kezdetektől erősíti az ASG gárdáját, egy-egy digitális képkeretet is kapott, hogy azzal nézegethesse az elmúlt napokban összegyűjtött képeket. Sólyom Ferenc emellé Ranzinger Vince emlékérmet vehetett át dr. Csiszár Istvántól. Az ünnepi programban gyárlátogatás is szerepelt; lehet, hogy sok gyerek éppen most kapott kedvet, hogy egykor majd átvegye a szülők, nagyszülők munkáját.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail