Hírek

Sokan megköszönték a segítséget

2013 április 03. (szerda) 09:22

Számtalan levél érkezett az ország különböző településeiről Tatabányára, amelyek írói megköszönték azt a segítségnyújtást, amit a város és lakói biztosítottak számukra a március közepén kialakult rendkívüli időjárási viszonyok közepette.

Mint ahogy ismert a megyeszékhelyen nyolcszáznál is több emberről gondoskodtak a nehéz napokban. Az elmúlt két hétben szép számmal érkezett köszönőlevél a hóban elakadt emberektől, családoktól, átutazóktól. Mindegyikben hálás szavakkal, elismerően írnak arról a segítőkész, összefogásban jeleskedő közösségről, amely a segítségükre volt, amikor szeretteiktől elzártan, a hideggel dacolva autójukban a hó fogságába estek.

Ismeretes, hogy Schmidt Csaba polgármester irányításával néhány órán belül felállt a városvezetőkből, a polgármesteri hivatal, a katasztrófavédelem, a rendőrség munkatársaiból és a sok önkéntes állampolgárból álló csapat, amely három napon át koordinálta a mentést és segítette a kimenekített bajbajutottakat.

A köszönőlevelekben sokan a „példás” kifejezést használták, és elismeréssel nyilatkoztak arról az emberi hozzáállásról, amit Tatabányán tapasztaltak. „Büszke lehet a város arra, hogy ilyen jó szándékú, segítőkész polgárai vannak” – olvashatjuk az egyik üzenetben. Többen cáfolták a sajtóban megjelent híreket, amelyek szerint minden segítség nélkül kellett várniuk a közutakon a hó fogságában. Volt, aki leírta, hogy kisgyermekeivel lehetősége nyílt egy tatabányai családnál vendégeskedni, és így még a gyerekek délutáni alvása nyugalomban telhetett.

Érkezett a Vajdaságból is levél, amiben beszámolnak arról, hogy a szerb sajtó napokig kiemelt hírként írt a történtekről, hiszen több mint ezer szerb állampolgár rekedt Magyarországon. Kiemelték a Tatabányán tapasztalt segítséget, és külön megemlítik azt a rendőrnőt, aki egy szívbeteg szerb kislánynak nyújtott szállást. A példás vendégszeretet és a törődés, amit a hóban elakadtak tapasztalhattak Tatabányán, megszépítették, és elviselhetővé tették a hó fogságában töltött órákat – derül ki a sok-sok köszönőlevélből, amelyek Schmidt Csaba polgármesterhez érkeztek.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail