Hírek

Tovább menetelnek a Kodályosok

2013 április 02. (kedd) 07:47

A tavaszi szünetben sem pihentek a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdásai: a nyolcadikosok (U14) Pécsen, az ERIMA utánpótlás kézilabda-bajnokság elődöntőjében kitűnően szerepeltek és bejutottak az országos döntőbe! Hat kiváló csapat 2 csoportban kezdte meg a mérkőzéseket. A hatból csak az első két helyezett juthatott az országos fináléba.

A csoportmérkőzések során a tatabányai fiúknak a Dunaújvárosi Sportiskola alakulata nem okozott különösebb problémát, 11 gólos győzelemmel indult a nap. Majd a nagy rivális, a Veszprém következett! A srácok óriási lelkesedéssel és akarattal vetették magukat a küzdelembe, már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A védekezés jól működött, Eichkern Levente parádézott a kapuban és a mezőnyben is szinte minden összejött. A veszprémi csapat egyszer sem vezetett a mérkőzés során, sőt volt, hogy 8 gólos különbséget mutatott a csarnok eredményjelzője! A fiúk végig magas hőfokon játszottak, a lelátón pedig zúgott a „HAJRÁ KODÁLY!”, a végén 3 gólos fantasztikus győzelemnek örülhettek Horváth Árpád tanítványai.

Az elődöntő másnapján a legfontosabb mérkőzés következett a keresztjátékban: a másik csoport második helyezettje, a Vác ellen muszáj volt nyerni a Kodálynak, hiszen ha ezt a derbit elveszítik, búcsút mondhatnak az országos döntőnek. A váci csapat nem adta olcsón a győzelmet, kemény, szívós ellenfélnek bizonyultak. Felváltva estek a gólok, sajnos még a második félidő elejére sem sikerült meglépni az ellenféltől. De aztán Antal Máté vezérletével ritmust és védekezést váltottak a kodályosok, a labdaszerzésekből könnyű gólokat lőttek és pillanatok alatt 5-6 gólra nőtt az előny, melyet aztán a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Az elődöntő utolsó mérkőzését – a döntőt – ismét a veszprémi csapattal játszották a tatabányaiak. Itt már sajnos fejben elfáradtak a fiúk, nem sikerült megismételni az előző napi bravúrt, így 1 góllal alulmaradtak a bakonyi alakulattal szemben, de így is az elődöntő 2. helyén végeztek és az áprilisi országos döntőbe jutottak!

Eredmények: Kodály – Dunaújváros 32:21, Kodály – Veszprém 27:24, Kodály – Vác 26:20, Kodály – Veszprém 20:21
Az országos döntőbe jutott csapat tagjai: Eichkern Levente, Csapó Levente, Antal Máté, Bagi Gergő, Jaczkó Márk, Kuzma Ábel, Rozner Kevin, Gulyás Gergő, Máté Dávid, Szakács Benedek, Antal Zoltán, Jaczkó Szabolcs, Kiss Soma, Balogh Marcell A csapat edzője: Horváth Árpád

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail