Hírek

Folytatják a „Segítő Jóbarátok”

2013 március 28. (csütörtök) 08:39

A „Segítő Jóbarátok” triumvirátusa - Honosi Mihály, a Ho-Máhr Transz Kft. ügyvezetője, Dr. Dombi Péter, a Szent Borbála Kórház orvosa, és Dr. Farkas Károly, a Magyar Autóklub regionális elnöke – ígéretükhöz híven folytatták a karácsonykor elkezdett mentorságukat, amely a megyénkben élő, nélkülözni kényszerülő gyermekek támogatására irányul. Schmidt Csaba polgármester is jelen volt, és húsvéti ajándékkal is meglepte a jelenlévő gyerekeket, amikor újabb öt bútorokkal és ruhákkal telepakolt teherautó indult útnak a rászoruló családokhoz.

Az elmúlt három hónapban újra szép számban gyűlt össze adomány a Ho-Máhr Transz Kft. raktárában, amely öt teherautót töltött meg. Az autók indulását megelőzően a vállalkozók vendégül látták Horváthékat, akik jelenleg hét gyermek nevelő-befogadó szülei.

Schmidt Csaba polgármester példamutatónak nevezete a kezdeményezést, amelynek köszönhetően több mint négyszáz kisgyermek életkörülménye javulhat, a segítőknek pedig megköszönte áldozatos munkáját és reményét fejezte ki, hogy ez a kezdeményezés több tatabányai vállalkozó számára példaértékű és követendő minta lesz.

A kezdeményezéshez időközben csatlakozott a Vállalkozók Országos Szövetsége is, akik többek között csokoládétojással is kedveskedtek a közel ötszáz gyermeknek. Pordán Zsigmond a szövetség elnöke úgy fogalmazott: örömmel segítettünk mi is a gyermekeknek, hiszen nem szabad elfelejteni, legnagyobb vállalkozás a család.

Jelen volt Tóth Csaba, a Názáret Szociális Intézet vezetője is, aki elmondta: nekik az a kiemelt céljuk, hogy a hozzájuk kerülő gyerekek olyan önálló életre képes felnőttekké váljanak, akik képesek szeretetet adni és azt elfogadni, képesek önmagukért és másokért felelősséget vállalni és értékteremtő tevékenységet végezni. Ebben pedig ez az összefogás, amelynek ők is a részesei, egy újabb olyan tapasztalat számukra, amelyből építkezni tudnak a jövőben és értékesebb felnőtté válhatnak.

Az ünnepségen a gyerekek, - akik között volt szégyellős és félénk, de akadt bátrabb is - egyformán örültek a polgármestertől kapott húsvéti csomagnak, és a házigazda cég egyik vezetője, Honosiné Máhr Ágnes is megajándékozta őket. Két kislány verssel köszönte meg azt a sok jót, amit kaptak. Ezt követően elkezdték bepakolni a teherautókba az összegyűjtött bútort, sporteszközt, játékokat és ruhákat, amely a Názáret Gyermekvédelmi Szolgáltató közreműködésével jut el a legmegfelelőbb helyekre.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail