Hírek

Átadták az Év Befektetője díjakat

2013 március 20. (szerda) 09:21

Kedden este átadták az Év Befektetője díjakat Budapesten, a kitüntetést a Magyarországon kiemelkedő befektetői teljesítményt nyújtó cégek elismerésére alapította a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). „Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata” címet - Tatabányára tervezett beruházásával - a Bridgestone nyerte el.

Az idén második alkalommal megrendezett díjátadón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter megköszönte az ország iránt tanúsított befektetői bizalmat, egyben kiemelte: szeretnék elérni, hogy a befektetési állomány tovább növekedjen. A kormány gazdaságpolitikájának fontos célja az adósság csökkentése, a foglalkoztatás bővítése - tette hozzá. A miniszter szerint a 2013-as évnek a gazdasági növekedésről kell szólnia, és arról, hogy a végrehajtott átalakítások hogyan tudják ezt szolgálni.

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., a japán Bridgestone Tire gépjárműabroncs-gyártó cég leányvállalata 267 millió euró értékű kapacitásnövelő befektetéssel 505 új munkahelyet teremt tatabányai gyártóüzemében. Karato Kenji a cég Igazgatója a díj átvételekor megköszönte a kormányzat támogatását és Tatabánya városának, hogy ideális helyszínt teremtett a beruházáshoz.

Schmidt Csaba polgármester a díjjal kapcsolatosan elmondta, hogy az önkormányzat egyik legfontosabb feladatának a munkahelyteremtés támogatását érzi, éppen ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy az ide érkező befektetők kiemelkedő körülményeket találjanak a letelepedéshez. Ezért a város kiemelt figyelmet fordít az infrastrukturális beruházásokra is.

A fővárosi díjátadón, ahol még hét cég vehetett át elismerést, Dobos Erzsébet, a HITA elnöke többek között ismertette, hogy a szervezet tavaly 89 befektetési projektet kezelt, s ha mindegyik a tervek szerint megvalósul, akkor az 1,2 milliárd euró tőkét hoz Magyarországra, és ez több mint 15 ezer munkahelyet eredményezhet.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail