Hírek

Többszáz embernek segítettünk

2013 március 18. (hétfő) 14:59

A március 15.-től kezdődő, három napos rendkívüli időjárás okozta nehézségek idején 837 regisztrált bajbajutott emberen segített a város. Már csütörtök estétől ügyelet volt a polgármesteri hivatalban, és még aznap éjszaka megnyitották az első menedékhelyet.  A városban kialakított öt átmeneti szálláshelyen folyamatosan jelen voltak segítők és gondoskodtak azokról, akik a hó fogságából szabadultak ki az utakon. 

Az önkormányzat koordinálásával a város intézményei és a lakosság az élelmen kívül, játékokról, takarókról, sőt még telefontöltőkről is gondoskodott, hogy a családjuktól távol lévő emberek kapcsolatot tudjanak teremteni az otthon maradottakkal. A város vezetői folyamatosan figyelemmel kísérték az eseményeket, meghozták a szükséges döntéseket, gondoskodtak a folyamatos ellátásról. A nagyobb részt külföldiekből álló befogadottak nagyra értékelték az önkormányzat és a város lakóinak segítségnyújtását. 

 

- A legnagyobb elismerés hangján kell szólni azokról, aki a nehéz időjárási körülmények közepette, szabadidejüket feláldozva vállalkoztak erre a feladatra – fogalmazott Schmidt Csaba polgármester, aki hangsúlyozta: - Az a felelősségteljes magatartás, amit ebben a nehéz helyzetben tapasztalhattam meg az itt élő emberek részéről, példaértékű volt és újra megerősített abban, hogy városunk lakói olyan összetartó közösséget alkotnak, amelyre a mindennapokban és a váratlan helyzetekben is számíthatunk. Büszke vagyok arra, hogy én is tagja lehetek ennek a közösségnek, amely mindenki számára példát mutatott az összefogás erejéről – zárja a tatabányai önkormányzat közleményét Schmidt Csaba polgármester.
 
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail