Hírek

Elindultak a buszjáratok

2013 március 16. (szombat) 07:42

 A Vértes Volán szombaton reggel Tatabányán a 6-os és 16-os járat, valamint az AGC-hez közlekedő kivételével minden menetrend szerinti helyi autóbuszjáratot elindított. További közlekedési híreket is olvashat.

 

 
Helyközi viszonylatban még több a tennivaló ahhoz, hogy helyreálljon a menetrend. A települések közötti utak továbbra is korlátozottan járhatók - egyrészt a hóátfúvások és lefagyások miatt, másrészt az elakadt autók akadályozzák a forgalmat. Amennyiben a két vasúti felüljáró jegesedését sikerül megszüntetni, beindulhat a Tatabánya-Tata-Komárom járat. 
A kora reggeli órákban Az 1-es számú főúton, Tatabányán a Birka csárdánál több tehergépjármű csúszott meg a jeges úton, és keresztbe fordult az úttesten, az érintett szakaszon teljes útzár van érvényben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szombat kora reggel. A közlemény szerint a Fejér megye irányából közlekedőket Szárnál leterelik, a Tatabánya felől érkezők pedig az M1-es autópályára felhajtva kerülhetnek a főváros felé. A mentesi munkák előrehaladtával a forgalom visszaállhat az 1-es számú főúton.
Jelentősebb késések és fennakadások nincsenek a vasúti közlekedésben - közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel. A közlemény szerint a hóborította területeken és a hóátfúvások körzetében váltóállítási problémák, műszaki hibák előfordulhatnak, ezért egyes vonatok késhetnek. Nyíregyháza és Záhony között néhány vonat 20-30 perces késéssel közlekedik, és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Nagyszentjános és Ács közötti szakaszán lehet 10-20 perccel hosszabb a menetidő. Ezen a vonalon hajnalban három járatot törölt a vasúttársaság. A Kaposvár-Siófok vonalon a hótorlaszok miatt nem közlekednek a vonatok a pálya felszabadításáig.
Az illetékes főkapitányságok központi ügyeletén szombat 7 órától egy-egy munkatárs foglalkozik az utak mentén hagyott gépjárművek elszállításával kapcsolatos tájékoztatással - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata. A tulajdonosok éjjel-nappal érdeklődhetnek az elszállítás idejéről és módjáról, Komárom-Esztergom megyében a 06-34-517-777-es, Győr-Moson-Sopron megyében a 06-96-417-329-es, Fejér megyében a 06-20-210-4506-os telefonszámon
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail