Hírek

Ötszázan biztonságban

2013 március 15. (péntek) 18:08

Ötszáz főt sikerült biztonságba juttatnunk, takarókkal, élelemmel ellátni a város több pontján kialakított átmeneti szálláshelyen – mondta Schmidt Csaba polgármester.

A polgármester köszöni a Katasztrófavédelem munkatársainak, a rendőrségnek, a hivatal dolgozóinak és minden állampolgárnak, valamint szervezetnek a mai nap folyamán nyújtott segítséget a mentési akciókban, valamint a bajba jutott állampolgárok részére kialakított átmeneti szállásokon való önkéntes, támogató munkát – hangsúlyozta a polgármester. Az országszerte megmutatkozó összefogás és a tatabányai emberek odaadó segítségnyújtása példaértékű, az önkéntesek többsége továbbra is azon fáradozik, hogy a bajbajutott embereknek segítő kezet nyújtsanak – fogalmazott Schmidt Csaba.
A városban továbbra is lehetőség van az átfázott, éhes, otthonuktól távol maradt emberek számára a Föld Imre Sportcsarnokban, a Váci, a Dózsa, az Óvárosi Általános Iskolákban, valamint a Bárdos Gimnáziumban kialakított átmeneti szállásokra betérni.

A Kemma.hu oldalán olvasható, hogy szerveződik egy társaság Tatabányán, akik este hét órától, a kenyérgyártól mennek ki Környe felé, hogy kiássák az ott ragadt autósokat. Eddig mintegy 30-40 ember jelentkezett. A szervezők kérik, hogy aki tud, vigyen magával lapátot és lámpákat.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: az M1-es autópálya Tata-Tatabánya-Budapest szakaszát megnyitották a forgalom előtt.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail