Hírek

Rendőrségi iroda felsőgallán

2013 március 13. (szerda) 13:02

Körzeti megbízotti iroda lesz a hónap végétől a felsőgallai Szolgáltatóházban – jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba polgármester, Turainé John Katalin önkormányzati képviselő és dr. Forrai Zsolt városi rendőrkapitány társaságában.

A közbiztonság területén nagyon fontos lépésnek érzem, hogy a városközponttól távol eső Felsőgallán a rendőrséggel közösen kialakítjuk a körzeti megbízotti irodát, hiszen így itt is állandó lesz a rendőrségi jelenlét. Ez pedig nem csak rendet biztosítja, de az itt élő emberek biztonságérzetét is növeli – fogalmazott Schmidt Csaba.  A polgármester elmondta, hogy 2010-tól megszűnt a negyvenfős rendőrségi állományhiány, ennek köszönhetően ismét vannak gyalogos járőrök a városban. Ismertette azt is, hogy a tavalyi évben a Fő téri projekt részeként kiépült a térfigyelő kamerarendszer a városközpontban, amit a közterület-felügyelet és a rendőrség 24 órás közös szolgálatban felügyel. Az idén a város több más pontján újabb kamerákat helyeznek ki, és ezeket bekapcsolják a hálózatba.

Dr. Forrai Zsolt városi rendőrkapitány elmondta: egy négy fős körzeti megbízott csoport fog az irodában dolgozni, akik magas szaktudással bírnak és egy új, köznyelven „csíkos” gépkocsival, azaz egy terepjáróval is segítik a munkájukat.

Turainé John Katalin, a körzet önkormányzati képviselője arra kérte az itt lakókat, hogy forduljanak bizalommal a rend őreihez és bátran kérjék a segítségüket.

A város 2.557.714.- forint értékben kötött szerződést a tatabányai Kilomester Kft.-vel, a Felsőgalla Szolgáltató Házban körzeti megbízotti iroda kialakítására. Ez két irodahelyiségből, egy váróhelyiségből és egy étkezőből áll majd, valamint egy öltöző is csatlakozik ehhez. A munkálatok során megújul a vizes blokk, zuhanyzót is lesz  az eddigi mosdók mellett. A működéshez szükséges berendezési tárgyakat a polgármesteri hivatal és a rendőrség biztosítja.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail