Hírek

Folytatódik a „Kéz a kézben”

2013 március 06. (szerda) 08:51

Újabb vállalatok csatlakoztak az önkormányzat által szervezett „Kéz a kézben” programhoz. A gazdasági társaságok, vállalkozások társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében oktatási intézményeket támogatnak. Az „Örökbefogadási Tanúsítványokat” a cégek és az intézmények vezetői Schmidt Csaba polgármestertől vehették át.

A város vezetője elmondta, hogy az önkormányzat az intézményeket családbaráttá szeretné átalakítani. Ennek számtalan összetevője van, egyebek mellett az is, hogy szövetségeseket keres a fejlesztések megvalósításához. Ez a célja a „Kéz a kézben” programnak is, melynek lényege, hogy a nagy cégek fogadjanak örökbe egy-egy intézményt, segítsenek nekik önkéntes munkával, vagy anyagi támogatással. A polgármester szerint a cégek ezzel felgyorsítják integrálódásukat a helyi társadalomba, másrészt hozzájárulnak, a közösség számára fontos intézmények fejlesztéséhez.

A támogatás formái szerteágazóak lehetnek: élőmunka, eszközök átadása, oktatási felszerelések vásárlása, pénz felajánlása, tanulmányi versenyek szervezése, üzemlátogatás, kulturális programok, tanulmányi kirándulások támogatása. Most a Delphi Connection Systems Hungary Kft. a Kandó Kálmán Szakképző Iskola, Általános Iskola és Középfokú Kollégiumot az Axel Springer Magyarország Kft. a Gyermekkert Óvodát fogadta örökbe.

A tanúsítványokat az intézmények nevében Nagy Csaba humánerőforrás igazgató – Delphi Connection Systems Hungary Kft., Takács János felelős szerkesztő – Axel Springer-Magyarország Kft., Pallos János– Kandó Kálmán Szakképző Iskola, Általános Iskola és Középfokú Kollégium főigazgató, Plásztánné Nokta Nóra – Gyermekkert Óvoda intézményvezető vette át Schmidt Csaba polgármestertől.

A két új jelentkezővel együtt tizenheten csatlakoztak a „Kéz a kézben” programhoz:a Graboplast Padlógyártó Zrt.; az AVE Tatabánya Zrt.; az Axel Springer-Magyarország Kft.; a Sanmina SCI Magyarország Kft.; a Gasztro Kristály Zrt.; a Coloplast Hungary Kft.; a Müller Drogéria Tatabánya; azExtreme Park Kft.; a CIB Bank Zrt.; a Tatabánya Erőmű Kft.; az Északdunántúli Vízmű Zrt.; a Komtávhő Zrt.; az AGC Glass Hungary Kft.; a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.; Becton Dickinson Hungary Kft.; az Axel Springer-Magyarország Kft. és a Delphi Connection Systems Hungary Kft.
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail