Hírek

A város üzemelteti az állomásokat

2013 február 28. (csütörtök) 10:41

A képviselő-testület legutóbbi ülésén született a döntés: a tatabányai és az alsógallai vasútállomás üzemeltetési feladatait a jövőben a város látja el. Az okokról és a tervekről Schmidt Csaba polgármestert kérdeztük.

– Miért vállalta fel az önkormányzat két tatabányai vasútállomás üzemeltetését?
– A tatabányaiak régóta elvárják, hogy az önkormányzat vállaljon szerepet a állomások infrastruktúrájának javításában. A problémák megoldásában a város csak üzemeltetőként úgy tud részt venni. Ezért kezdeményeztünk tárgyalásokat a MÁV Zrt-vel.

– Milyen stádiumban vannak ezek a tárgyalások?
– Az önkormányzat jó eséllyel már április 1-jétől átveheti az állomások üzemeltetési feladatait. Addigra pontos műszaki tartalmat dolgozunk ki arról, hogy az idei évre milyen munkálatokat tervezünk. Becslések szerint évi 10 millió forintnál is többet kell fordítani arra, hogy az állomás állapota az utasok számára elfogadható legyen. A MÁV vállalta, hogy hatmillió forintot átad az önkormányzatnak, a többi pénzt a város költségvetése fedezi.

– Milyen változásokat tapasztalnak április 1. után a Tatabányán élők és a városon átutazók?
– Először a legsürgősebb munkákat végezzük el, de igyekszünk minden olyan problémát orvosolni, amelyet a tatabányaiak jeleznek felénk. Az alsógallai vasútállomást az idén az üzemeltetés hatékonyabbá tételével igyekszünk használhatóbbá tenni. A városközponti vasútállomáson rendbe hozzuk a balesetveszélyes lépcsőket, emeljük a váró helyiségek komfortfokozatát.

forrás: 24 Óra

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail