Hírek

Célegyenesben a Vértes Agorája

2013 február 28. (csütörtök) 09:04

Április első hétvégéjén kinyitja kapuját a Vértes Agorája és ezzel a Fő téri városközpont felújítása után, lezárulnak Tatabánya jelenlegi legnagyobb beruházásának munkálatai – jelentette be Schmidt Csaba a Városházán, ahol ez alkalommal mutatkozott be a Vértes Agorája szakmai vezetése. A találkozón jelen volt dr. Kancz Csaba és Bereznai Csaba alpolgármester, valamint Ablonczy Dánielné, a kulturális bizottság elnöke is.

A polgármester elmondta, hogy a gazdasági szerkezetváltással járó fejlődés, most már a kultúra területén is érezhetővé vált, s a közeljövőben ezt az irányt erősíti a Vértes Agorája is. Schmidt Csaba hangsúlyozta, hogy olyan szakmai program készült, amely valóban újabb közösségi találkozási ponttal gyarapítja a települést.
Sámuel Botond ügyvezető igazgató és Salamon Hugó szakmai igazgató ismertették, hogy két hónapja folyik a szakmai munka, amely előkészíti az Agora programjait és kulturális-, művészeti-, közösségi tevékenységét. Az ügyvezető igazgató elmondta, azt szeretnék, hogy a Vértes Agorája modell értékű legyen az országban. Salamon Hugó az Agora kulturális szolgáltató, s ezzel a szemlélettel kell új minőséget teremteni, amelyben minden partnerre számítanak.
Ez alkalommal bemutatták a Vértes Agorája négy szakterületének csoportvezetőjét; Varga Rita a művészeti, nemzetiségi, térségi feladatokat irányítja, Pap Tibor a képzési, közösségszervezési és kommunikációs teendők felelőse, Hardiné Szabó Anita az adminisztrációs, pályázati munkát vezeti, míg Kovácshegyi Zoltán a műszakit.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 1 567 948 458 forintos támogatásával valósul meg.
A Vértes Agorája projektzáró, egyben intézménynyitó programját április 5. és 7. között tartják, melynek programját a közeljövőben nyilvánosságra hozzák.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail