Hírek

Nem kell gyűlöletkampány

2013 január 29. (kedd) 10:46

Sajtótájékoztató keretében számolt be Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere a média által az érdeklődés középpontjába emelt városvezetői jutalmakról. A polgármesteri hivatal gazdasági irodája összegyűjtötte az elmúlt 7 évben a városvezetők számára kifizetett juttatások bizonylatait, melyből kiderült, hogy a 2006-tól a Fidesz frakcióhoz tartozó Bencsik János és Schmidt Csaba polgármesterek, illetve dr. Kancz Csaba és Bereznai Csaba alpolgármesterek nem kaptak sem jutalmat, sem prémiumot, sem13. havi fizetést. Egyedül Lévai Ferenc, szocialista alpolgármester vitt haza 1.600.800 forintos jubileumi jutalmat 2010-ben.

Schmidt Csaba elmondta, hogy természetesnek tartja, hogy a város választott vezetői a lehető legjobb tudásuk szerint végezzék munkájukat, ezért számukra nem jár külön jutalom. Inkább arra törekednek, hogy az önkormányzat költségvetésének teherbírása szerint a közalkalmazottak és a köztisztviselők áldozatos munkáját díjazzák anyagi elismeréssel. Így 2011-ben és 2012-ben is 30, illetve 38 millió forint értékben kaptak év végi jutalmat a tatabányai óvónők, tanárok, védőnők.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester kifejtette, hogy nem kívánnak az MSZP óriásplakát-kampányára válaszolni. Nem tartják szerencsésnek, hogy a szocialisták másfél évvel a választás előtt megindították gyűlölködő kampányukat. Schmidt Csaba szerint a tatabányaiak nem arra kíváncsiak, miként szapulják egymást a politikusok, hogy Ron Werber és az MSZP vezetői milyen újabb és újabb lejárató akciókat tudnak kitalálni. Fogadóóráimon, a rendezvényeken, vagy épp a bolti pénztárnál sorban állva inkább arról érdeklődnek városunk polgárai, hogy hány új munkahelyet tudunk teremteni a városban, mennyivel tudjuk csökkenteni a távhő árát, melyik iskola vizesblokkját, vagy melyik járdát újítjuk fel – mondta el a városvezető. Kiemelte:”Tatabánya sem kér a gyűlöletkeltésből és a hazugságból!” Elég visszásnak tűnik – folytatta Schmidt Csaba –, hogy az MSZP folytat gyűlöletkampányt, kritizálja a a gazdaságfejlesztésben és a munkahelyteremtésben a tatabányai polgárokkal és vállalkozásokkal közösen elért eredményeinket, melynek a kormányzása alatt ezernél is több munkahely szűnt meg városunkban, mely két-háromszorosára emelte a gáz és a villany árát, mely devizahitelekbe hajszolta a családokat, eladósította az országot. A kormányváltás óta új gyárat épített Tatabányán a Samsung, a Mivisa, a Henkel, de a többi cég is növelte termelőkapacitását, bővítette telephelyét és fejlesztette technológiáját, így a Sanmina SCI Kft., az AGC Glass Hungary Kft., a Delphi, az Impreglon is. A gépjármű gumiabroncsgyártásban világelső cég 505 új munkahely létrehozásával megháromszorozza kapacitását a Tatabánya-Környe Ipari Parkban lévő üzemében. Az önkormányzat konszolidálta költségvetését, Tatabányának nincs folyószámlahitel-tartozása, az adósságállomány 2012-ben az előzetes becslések szerint 2,2 milliárd forinttal csökkent – sorolta az eredményeket a fideszes polgármester. Végezetül Schmidt Csaba arra kérte a baloldali politikusokat, ha nem akarnak segíteni ebben a munkában, akkor legalább ne gátolják azt, ne szítsanak újból gyűlöletet, s főként pedig felejtsék el a minimálbér csökkentésére, a családi kedvezmények elvételére, az ingatlanadó bevezetésére vonatkozó terveiket.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail