Hírek

„Régi kép – Új kép” a városközpontban

2013 január 24. (csütörtök) 13:42

Az önkormányzat és a Tatabánya Pont szervezésében rendhagyó kiállítás nézhető meg az Árpád téren. A tél közepén megnyílt szabadtéri tárlat a város egykori és mostani arcát mutatja meg a kihelyezett táblákon.

Schmidt Csaba polgármester megnyitó szavaiban elmondta: a múlt és jelen összevetése mindenki számára tanulságos lehet. A képeken, mintegy megismerhetjük Tatabánya történelmét, de nyomon követhetjük a város fejlődését is – fogalmazott.

A városközpontban található kiállítás öt táblán elhelyezett fotóin a város meghatározó pontjainak változását láthatjuk. A tíz képpár archív fekete-fehér és a jelenlegi állapotot bemutató színes fotókból áll.  Dallos István fotóművész kutató munkájának és fotográfiai törekvéseinek köszönhetően sikerült megvalósítani a tárlatot.

A fotók egy hónapon keresztül teszik színesebbé a Fő teret a téli napokon, és kínálnak szép élményeket az idelátogatóknak, a téren áthaladóknak.

 A kiállítás a KDOP - 3.1.1.D - 09-2f-2010-0002 számú, "Fő tér és a Városközpont rehabilitációja"című pályázatban foglalt SOFT I. és SOFT II. tevékenység csomagok megvalósítása nyomán jött létre.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail