Hírek

Lakótelepi rehabilitáció

2013 január 18. (péntek) 11:18

Tatabányán megvalósulhat a „Kertvárosi lakótelep szociális célú városrehabilitációja” elnevezésű projekt, amely egy sikeres második fordulós pályázat után 1,2 milliárdos 100 százalékos állami támogatást kaphat – jelentette be Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné, a lakókörzet önkormányzati képviselőjének társaságában a Városházán.

 

A polgármester elmondta: a két éves program kiemelkedő eleme a Kertvárosi lakótelep 22 társasházának rekonstrukciója, amely tartalmazza az épületek tető, homlokzat, födém felújítását, hő- és vízszigetelését, a homlokzati nyílászárók cseréjét, a lépcsőházi bejáratok felújítását, akadálymentesítését, valamint a fűtésrendszer részbeni felújítását. – Ezzel megtörténik a lakóházak minőségi megújítása és az energiahatékonyság javítása az érintett épületekben – tette hozzá Schmidt Csaba. Az érintett 447 lakás túlnyomó többsége önkormányzati bérlakás, az egész projekt 2014 első hónapjaiban kezdődhet el.
A program során többek között kialakítanak egy máltai típusú játszóteret a patika mögötti szabad területen, valamint felújítják az épületében lévő önkormányzati tulajdonú helységet. Itt kap helyet az ESZI Családsegítő Szolgálat kertvárosi irodája, amely így helybe tudja vinni a korábban nehezen elérhető szolgáltatásait. 
Pataki Zoltánné önkormányzati képviselő ismertette, hogy a rehabilitáció részeként megtörténik a Lila Óvoda homlokzati nyílászáróinak cseréje, az épület hőszigetelése és az akadálymentesítés is. További elemei a projektnek egy új buszmegálló megépítése a Panoráma domb felőli oldalon és a Petőfi utca közvilágításának megfelelő kialakítása. 
Schmidt Csaba szólt arról is, hogy program részletes kidolgozásába az önkormányzat bevonja a civil szervezeteket, valamint projekt sikere érdekében létrehoz egy támogatói csoportot. Kitért arra, hogy az itt élő embereket szeretnék bevonni a projekt foglalkoztatási szakaszába, hogy egyes mini-projektekben munkához jussanak. A polgármester hangsúlyozta, hogy a projektben szereplő közösségi, integrációs és szociális célok új élethelyzeteket is teremthetnek a Kertvárosi lakótelepen élő embereknek. 
 
 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail