Hírek

Megjelent a Pályaválasztási Füzet

2013 január 08. (kedd) 12:45

„A szülőknek és a gyermekeknek a jövő szempontjából az egyik legnagyobb kihívás a pályaválasztás. Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a kiadvány, azokkal a hasznos információkkal, amelyekkel megalapozottabbá tehető ez a fontos döntés” – fogalmazott a Pályaválasztási Tanácsadó Füzet megjelenésének fontosságáról Schmidt Csaba tatabányai polgármester.

Külön kiadvány készült az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak. Ehhez minden pályaválasztás előtt álló diák a saját iskolájában jut hozzá, s így szüleik is megkapják.

Az általános iskolásoknak szóló füzet 1800 példányban jelent meg a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulás gondozásában, míg a középiskolások pályaválasztását segítő kiskönyv 1000 példányát a Tatabánya - Oroszlány Szakképzés-szervezési Társulás támogatta.

A kiadvány - a munkaerőpiac igényeihez igazodva - olyan szakirányú pályákra hívja fel a figyelmet, amelyekkel, a fiatalok nem csak megélhetésüket, de a jövőjüket és szakmai fejlődésüket is biztosíthatják Tatabányán és térségében. Mindkét kiadványban a szakmák rövid bemutatása mellett, a konkrét feladatokra, a szakképző intézmény elérhetőségeire, és a havi kereseti lehetőségekre is kitérnek, valamint bemutatják, hogy az iskolai tanulmányokat követően mely területeken lesz lehetőség elhelyezkedni az adott szakmában. Tekintve, hogy helyi kiadványokról van szó, minden oldalon találunk arra vonatkozó adatokat is, melyek azok a tatabányai cégek, amelyek foglalkoztatnak az adott szakmában embereket.

A kiadványokban megismerkedhetnek a diákok és szüleik is a „Tatabánya Hazavár” program három elemével, a Stúdium Ösztöndíjjal, a Kóta József Gyakornoki programmal és az önkormányzati bérlakáshoz jutás részleteivel, a hiányszakmában elhelyezkedő fiatalok részére. Ennek a programnak a célja, egy olyan érdekeltségi rendszer kialakítása, amelynek köszönhetően a fiatalok tanulmányaik elvégzése után Tatabányán találhatnak munkát, megélhetést, és itt alapíthatnak családot.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail