Hírek

Gyerekek gyűjtöttek a gyerekeknek

2012 december 20. (csütörtök) 07:18

A tatabányai Diákönkormányzat tagjai második éve szerveznek gyűjtést halmozottan hátrányos gyerekek részére, Gyermekek a gyermekekért mozgalom néven. A kezdeményezés mögé állt a városvezetés is, amely eredményeként 450 kisgyermek számára sikerült felejthetetlenné tenni az ünnepeket.

A Földi Imre Sportcsarnokban tartott gála ünnepségen Schmidt Csaba polgármester köszöntőjében elmondta: a mai nap arra ad alkalmat, hogy kifejezzük szeretetünket, mosolyt csaljunk a felnövő generáció arcára úgy, hogy közben szebbé tesszük a karácsonyukat, és ezzel a miénket is. A polgármester reményét fejezte ki, hogy a szent este szépségét mindenki átélheti és kellemes karácsonyt kívánt mindenkinek a sportcsarnokban. Nagyon sok ajándékot sikerült összegyűjteni a városi iskolák, óvodák és a Tatabányán működő cégek segítségével. Ezt megköszönve Schmidt Csaba sportszer utalványokat adott át a legtöbb adományt összegyűjtő intézményeknek. A Show Formációs Táncegyüttes ünnepi hangulatú műsorát ámulattal nézték a gyerekek, majd elkezdődött a mindenki számára legszebb része a délutánnak, az ajándékok átadása.

Az Éltes Mátyás Szakiskola diákjai által varrt zsákocskák könyveket, játékokat rejtettek, amelyek maradéktalanul gazdára találtak. A képviselőtestület tagjai adták át a névre szóló csomagokat, majd minden gyermek választhatott a csarnok hatalmas karácsonyfája alatt lévő plüssfigurákból is.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail