Hírek

Államtitkári látogatás

2012 december 07. (péntek) 22:16

L. Simon László a kultúráért felelős államtitkár Tatabányára látogatott és Schmidt Csaba polgármester társaságában felkereste a Szabadtéri Bányászati Múzeumot, majd megtekintette a Vértes Agorájának építkezését, ahol a politikusok találkoztak a sajtó képviselőivel.

Schmidt Csaba ismertette, hogy az Agora munkálatai jól haladnak, s jelenleg ez a város legnagyobb beruházása. A projekt 1,7 milliárdos összköltségéhez 1,5 milliárdot az Új Széchenyi Terv pályázatán nyert a megyeszékhely, amihez az önkormányzat 200 millió forinttal járult hozzá. A polgármester hangsúlyozta, hogy olyan szakmai program készült, amely valóban újabb közösségi találkozási ponttal gyarapítja a település.
L. Simon László nagyra értékelte az ipari skanzen fejlődését, s emlékeztet arra is, hogy a Tatabányai Múzeum az Alfa-program keretében 18 millió forintot kapott állandó kiállításának újbóli kialakítására. Az államtitkár úgy vélte, hogy a gazdasági szerkezetváltással járó fejlődés, ami Tatabányát jellemzi, most már a kultúra területén is érezhetővé vált. E vonatkozásban sikeresnek értékelte például a Jászai Mari Színház, Népházban folyó szakmai munkát, amelynek helyességét a nézőszám-növekedés is igazolja. A Vértes Agorája megítélése szerint képes lesz megfelelni a művelődést érintő kihívásoknak. L. Simon László külön szólt arról, hogy a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus átalakításával a kormányzat november 30-tól létrehozta Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézetet, s minden megyében 4 fővel működő közművelődési módszertani központot hoz létre, amelyek a civil és egyházi közművelődési szervezetek működését koordinálják. Schmidt Csaba polgármester a tájékoztatón indítványozta, hogy a megyei módszertani központ a Vértes Agorájában kapjon helyet.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail