Hírek

Elkezdődhet a kórház nagyberuházása

2012 december 03. (hétfő) 17:20

A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) 2011-2013 évekre szóló akciótervében összesen 13 milliárd forint 12 projekt költségnövekményére történő felhasználását hagyta jóvá a Kormány, így a többi mellett elkezdődhet a központi technológiai tömb és az integrált aktív ellátás fejlesztése a Szent Borbála Kórházban is - hangzott el Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Schmidt Csaba polgármester közös tatabányai tájékoztatóján.

Az egészségügyi államtitkárság szeptember 20-án közleményben tudatta, hogy a kórházak támogatást kérhetnek az államosítással és a struktúraátalakítással összefüggő költségeikre. A fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók fenntartóik útján október 1-jéig nyújthattak be egyedi támogatás iránti kérelmet a 2012. június 1-jétől előírt új minimumfeltételek tárgyi biztosítására, az egészségügyi szolgáltatás céljára szolgáló ingatlan felújítására, az egészségügyi szolgáltatás nyújtásával összefüggő, illetve a betegek komfortérzetének javítását szolgáló fejlesztésekre.

A Szent Borbála Kórház központi technológiai tömbjének megépítésére és az integrált aktív ellátás fejlesztésére 4 milliárd 737 millió 833 ezer 654 forintot nyert a pályázaton, amihez most 796 millió 388 ezer 874 forint többletforrás kapott. A tatabányai kórház fejlesztése során új pavilont építenének, s az új belgyógyászati tömb összeköttetésbe kerül majd a sebészeti pavilonnal és több, mint kétszáz ággyal gyarapodik. A pályázatban megfogalmazottak szerint idekerülnének a jelenleg a szanatóriumban működő aktív osztályok, ami egy belső működési struktúraváltást is eredményezne. A projekt komoly diagnosztikai fejlesztést is tartalmaz: a radiológia, a CT digitalizálását, valamint az MR készülék üzembeállítását.

A kórház a TÁMOP pályázaton összesen 180 millió forintot nyert el két projekt megvalósítására, mely közül az egyik a foglalkoztatás támogatásával, a másik az intézmény munkatársainak továbbképzésével, a hiányszakmák pótlásával az egészségügyi ellátás magas színvonalának biztosítását célozza meg.
A Szent Borbála Kórház a közelmúltban a fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézeten (GYEMSZI) keresztül 84 millió forint célzott kormányzati támogatást kapott műszervásárlásra és a szükséges felújításokra.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail