Blog

A világ sokféle megközelítése

2012 december 11. (kedd) 12:10

A napokban nyílt meg a Kölcsey Galéria idei utolsó tárlata, ahol Ujvári Szilvia képeit csodálhatjuk meg, amelyek között többféle technikával, megannyi stílusban és témában láthatunk képeket. A megnyitón Schmidt Csaba polgármester osztotta meg gondolatait a művészet erejéről, amely segítségével a hétköznapok szépségét könnyebb észrevenni.

A polgármester megnyitó beszédében úgy fogalmazott: szerencsések vagyunk, mert vannak művészek, akik mindamellett, hogy könnyebben észreveszik a csodákat, szebbnek látják a világot, ezt meg is tudják mutatni nekünk. Amennyiben nyitottak vagyunk rá, akkor a hétköznapjainkat bearanyozhatják ezek az alkotások, legyen szó az itt lévő tájképekről, portrékról, vagy akár Szilvia hihetetlen fotóminőségű dinoszaurusz rajzairól – hallhattuk a városvezető elismerő szavait.

Ujvári Szilvia jóérzését fejezte ki, azzal kapcsolatban, hogy egykori iskolájának falai adnak otthont képeinek. A művésznő igazán megható gondolatokkal emlékezett vissza egykori tanáraira, akik segítségével már egészen korán kibontakozhatott a művészi énje. Az alkotások között az elmúlt 15 év munkáit tekinthetjük meg, amelyekhez kedvesének verseiből ragadott ki idézeteket illusztrációként, a művészethez való hozzáállását pedig egy Fodor Ákos idézettel kívánta szemléltetni: "Visszasugárzom, amit kaptam. Mint a kő a Nap melegét. "
A tárlatot a hónap végéig nézhetik meg az érdeklődők.

 
Oszd meg ezt az írást: Facebook Google Bookmarks Iwiwes megosztásEszközök: PDFNyomtatEmail