Blog

Új állampolgárokat köszöntöttek

2014 február 20. (csütörtök) 15:18

Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről, Lengyelországból és Szerbiából származó magyarok tettek állampolgári esküt a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az egyszerűsített honosítási eljárás során összesen huszonnégyen kaptak magyar állampolgárságot, köztük többgyermekes családok és testvérpárok is.

Bővebben...
 

Húsvét az Árpád téren

2013 április 02. (kedd) 07:46

Első alkalommal rendezett a Tatabánya Pont húsvéti programot a megújult városközpontban, az Árpád téren. A hétfő délután a Bányász Táncegyüttes tagjai és az őket kísérő Újra Zenekar muzsikusai teremtettek jó hangulatot a télies napfényben. A szép számú és egyre gyarapodó érdeklődőknek táncos, játékos formában elevenítették fel a húsvéti népszokásokat. A gyerekek kézműves foglalkozásokon vehettek részt , elsősorban az ünnepkörrel ismerkedhettek, tojást hímezhettek, kifestőket színezhettek. Az első Árpád téri húsvét, kicsik és nagyok részvételével, a Bányász Táncegyüttes tagjaival közös táncházzal zárult.

Bővebben...
 

A világ sokféle megközelítése

2012 december 11. (kedd) 12:10

A napokban nyílt meg a Kölcsey Galéria idei utolsó tárlata, ahol Ujvári Szilvia képeit csodálhatjuk meg, amelyek között többféle technikával, megannyi stílusban és témában láthatunk képeket. A megnyitón Schmidt Csaba polgármester osztotta meg gondolatait a művészet erejéről, amely segítségével a hétköznapok szépségét könnyebb észrevenni.

Bővebben...
 

Egészség nekünk, milliók a kórháznak

2012 szeptember 10. (hétfő) 05:41
Ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségügyi tanácsadásokon vehettek részt azok, akik ellátogattak a városközpontban újonnan felavatott Árpád térre, a Richter Egészségváros Program egész napos családi rendezvényére. A helyszínen fitnesz- és gyermekprogramokkal, színpadi műsorral várták a fiatalokat, felnőtteket és az időseket egyaránt. A tartalmas szórakozás mellett minden résztvevő hozzájárult a Richter Gedeon gyógyszercég által a Szent Borbála Kórház számára felajánlott 2 millió forintos alapadomány növeléséhez, így a nap végén 4 millió 76 ezer forintot adhatott át a cég az egészségügyi intézmény számára. A Szent Borbála Kórház vezetősége arany fokozatú támogatói díj átadásával köszönte meg a nagy értékű adományt.
Bővebben...
 

Támogatás Nyugdíjas Kluboknak

2012 június 14. (csütörtök) 12:48
Az idei évben nyolcmillió-egyszázezer forinttal támogatja a nyugdíjas klubok működését a tatabányai önkormányzat – mondta el Schmidt Csaba. A polgármestertől megtudtuk, hogy a személyenkénti támogatás mértéke a tavalyi 3.340 forintról 3.835 forintra nőtt.
Bővebben...
 

Újévi koncert a Népházban

2012 január 09. (hétfő) 14:17

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg újévi koncertjét Tatabánya Város Fúvószenekara. Az eseményre az utóbbi évek hagyománya szerint a Jászai Mari Színház, Népházban került sor. A sikeres, több ráadás számmal zárult produkció előtt Schmidt Csaba polgármester kívánt Boldog Újévet minden tatabányainak és köszöntötte a megyeszékhely lakóit.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1 / 2 oldal